✿Pesanan Arina✿
Salam semua , Kalau dah follow bagitau dekat shoutbox ok , senang Arina nak follow balik Tq , syg kamu semua :)

KLIK IKLAN DIATAS UNTUK JOIN/INFO. MANA TAU NASIB EMPUNYA BADAN =D

Saturday, 31 March 2012

Tri Fa Wardrobe 1st Anniversary Giveaway!


saya join ini GiveAway

Clik banner utk in fo selanjutnya *

Thursday, 29 March 2012

Pembunuhan Kejam Junko Furuta Selama 44 Hari


DAY 1: November 22, 1988:
  • Tanggal Nov 22, dia diculik berhampiran dengan kawasan tempat tinggalnya.
  • Terkurung dalam rumah, dan dipaksa mengaku dia mempunyai teman lelaki
  • Dirogol 400 kali bergilir-gilir.
  • Dipaksa menipu mak bapak kata die melarikan diri dari rumah
  • Berlapar kerana tidak diberi makan
  • Dipaksa makan lipas dan minum air kencing
  • Dipaksa beronani
  • Dipaksa berbogel di hadapan 4 lelaki
  • Badan dicucuh dengan lighters rokok
DAY 11: December 1, 1988:

  • Badan dipukul dengan teruk berulang-ulang kali
  • Tangan diikat pada bumbung dan bdan diguna sebagai "punching bag"
  • Muka pula dihadapkan ke arah lantai tanah
  • Hidung dipenuhi dengan darah menyebabkan terpaksa bernafas melalui mulutDumbbells dijatuhkan ke atas perutnya
  • Muntah bila cuba minum air kerana perut senak akibat dihentak pemberat
  • Ketika cuba untuk melarikan diri, dia ditangkap sekali lagi dan lighters dicucuh pada ketiaknya..
  • Minyak dituangkan ke atas kakinya, dan disuakan api terhadapnya....
  • Botol dimasukkan ke dalam lubang bontot, menyebabkan kecederaan teruk

DAY 20: December10, 1989:

  • Tidak mampu untuk berjalan kerana kaki cedera akibat terbakar
  • Dihentak dengan kayu buluh
  • Bunga api dicucuh ke dalam lubang bontot dan dihidupkan apinya
  • Tangan cedera dan kuku remuk akibat dihentak pemberat
  • Dipalu sekali lagi dengan batang golfKali ini, rokok pula dimasukkan dalam faraj
  • Dipukul dengan rod besi berulang2 kali
  • Sewaktu salji turun, dia dipaksa duduk di luar dan tidur di balkoni
  • Rod pemanggang ayam disula menyebabkan pendarahan yang teruk
DAY 30:

  • Hot wax dilemparkan pada muka
  • Kelopak mata dibakar dengan lighters
  • Ditikam dengan jarum pada bahagian dada
  • Puting di bahagian kiri dipotong dengan playar
  • Mentol yang panas dimasukkan dalam faraj
  • Pendarahan teruk dari faraj akibat dicucuk dengan dengan gunting
  • Tidak dapat kencing dengan baik
  • Kecederaan yang sangat teruk sehingga ambil masa sejam untuk merangkak turun tangga dan gunakan bilik air

DAY 40:
  • Merayu perogol-perogolnya "Bunuh dia terus dan selesaikan apa yang patut"
  • Junko sambut New Years Day seorang diri
  • Badan sudah lumpuh
DAY 44: January 4, 1989:

  • 4 Budak yang merogolnya bertindak memukulnya dengan pemberat kerana "frust" alasan kalah Mahjung. Akibatnya, darah keluar mencurah-curah dari hidung dan mulutnya.
  • Tidak cukup dengan itu, mereka mencucuhkan api lilin ke arah muka dan matanya.
  • Selepas itu, minyak dicurahkan pada kaki, ketiak dan perutnya dan kemudian dihidupkan api.
  • Penyeksaan terakhir ini dilakukan selama dua jam.
  • Esoknya, dia menghembuskan nafas terakhir seorang diri dengan keadaan yang nazak. Tiada apa yang dapat menandingi 44 hari penderitaan yang ditanggungnya selama ini.


YA ALLAH YA TUHANKU JAUHKANLAH AKU SEGALA TENTANG PENYEKSAAN AKU MOHON YA ALLAH !!! AMIN YA ROB MABULKANLAH DOA KU INI *

ArinaMilikDia

Sunday, 25 March 2012

SYURGA UNTUK ORANG BERTAUBAT

ABDUR RAHMAN BIN GHANNAM al-Daws mengisahkan bahawa suatu hari Mu'adz bin Jabal Radhiallahu 'Anhu datang kepada Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam. Setelah mengucapkan salam dia memberitahu: "Wahai Rasulullah, di depan pintu ada seorang pemuda segak sedang menangis seperti hamba sahaya kecil kehilangan emaknya. Dia ingin berjumpa dengan engkau."




"Suruh pemuda itu masuk wahai Mu'adz" kata Nabi Sallallahu 'Alaihi Wasallam. Mu'adz pun membawa pemuda itu masuk menemui Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam.


"Apa yang membuatmu menangis wahai pemuda"? tanya Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam.


"Macam mana aku tidak menangis ya Rasulullah, aku telah melakukan dosa besar yang aku rasa tidak mungkin akan diampuni Allah!" jawab pemuda itu.


Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam terus bertanya : "Apakah engkau mempersekutukan-Nya?" tanya Nabi Muhammad Sallallahu 'Alaihi Wasallam.


Pemuda itu serta merta menjawab : "Aku berlindung kepada Allah untuk mempersekutukan-Nya dengan apa jua pun" jawabnya.


Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam pun bertanya lagi : "Apakah engkau membunuh seseorang yang diharamkan Allah untuk membunuhnya?"


"Tidak ya Rasulullah!"


"Jika begitu Allah akan mengampuni dosa-dosamu meskipun dosamu sebesar gunung yang menjulang di langit" kata Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam.


Pemuda itu tiba-tiba menangis kuat sambil berkata : "Dosaku lebih besar daripada gunung itu!"


"Allah akan mengampuni dosa-dosamu meskipun dosamu sebesar tujuh bumi berikut, lautan dan segala yang ada di dalamnya" kata Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam sambil tersenyum.


"Namun dosaku lebih besar daripada itu ya Rasulullah!" jawab pemuda itu lagi.


Dengan sabar Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam bersabda : "Allah tetap akan mengampuni dosa-dosamu sebesar langit dan bintang-bintangnya sekali.


Lagi-lagi pemuda itu menjawab : "Dosaku lebih besar daripada itu ya Rasulullah!"


"Wahai pemuda! Apakah dosa-dosamu yang lebih besar ataukah Tuhanmu?" kata Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam.


Maka pemuda itu tersungkur di hadapan Nabi Muhammad Sallallahu 'Alaihi Wasallam dan berkata : "Subhanallah, tidak ada yang lebih besar daripada Tuhanku."


"Kalau begitu, dosa apakah yang telah engkau perbuat?" tanya Nabi Muhammad Sallallahu 'Alaihi Wasallam.


Dengan air mata yang berlinangan pemuda itu pun menceritakan :


"Sudah tujuh tahun ini pekerjaanku mencuri kain kafan mayat yang baru dikuburkan, untuk aku jual ke pasar. Pada suatu hari ada seorang gadis Ansar meninggal dunia. Setelah gadis itu dikubur dan ditinggalkan oleh keluarganya, seperti biasa aku pun mendatangi kuburnya untuk mengambil kain kafannya. Aku gali kubur dan aku keluarkan mayatnya, kemudian aku lepaskan kain kafannya daripada tubuhnya. Aku tinggalkan dia dalam keadaan telanjang di kubur, kemudian aku segera pulang membawa kain itu. Setelah aku sampai di rumah aku teringat betapa indahnya tubuh gadis itu, sehingga akhirnya aku tergoda untuk melihatnya kembali. Ketika aku melihat mayat gadis yang telanjang itu aku tidak dapat menguasai diriku sehingga menyetubuhinya. Pada masa itu seolah-olah aku mendengar seseorang mengatakan : "Wahai pemuda, celakalah engkau di hadapan Penghisab di hari kiamat kelak, tempatmu adalah di neraka.........." Aku segera sedar dan merasa takut sekali, bagaimana menurut pendapatmu ya Rasulullah?" tanya pemuda itu mengakhiri kisah perbuatan dosa-dosanya.


Mendengar kisah pemuda itu, Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam sangat terkejut dan berkata : "Pergilah engkau daripada sisiku. Aku takut akan terbakar bersama apimu!"


Pemuda itu pun segera meninggalkan Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam dan dengan wajah yang sangat murung. Dia pergi ke Madinah dan di tempat itu dia menangis selama empat puluh hari empat puluh malam, memohon ampun kepada Allah Rabbul Jalil. "Ya Allah, ampunilah segala dosaku dan kekhilafanku dan berikanlah wahyu kepada Nabi-Mu. Jika Engkau tidak mengampuniku, maka berilah segera aku seksaan yang menghancurkan di dunia ini, tetapi selamatkanlah aku daripada seksa-Mu di hari kiamat nanti.........!"


Rupa-rupanya taubat pemuda itu diterima Allah 'Azza Wa Jalla. Allah Subhanahu Wa Ta'ala kemudian menurunkan wahyu sepotong ayat kepada Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam : "Dan (juga) orang-orang yang apabila mengerjakan perbuatan keji atau menganiaya diri sendiri, mereka ingat akan Allah, lalu memohon ampun terhadap dosa-dosa mereka dan siapa lagi yang dapat mengampuni dosa kecuali Allah? Dan mereka tidak meneruskan perbuatan kejinya itu, sedang mereka mengetahui. Mereka itu balasannya ialah keampunan daripada Tuhan mereka dan syurga yang ada di dalamnya mengalir sungai-sungai, sedang mereka kekal di dalamnya dan itulah sebaik-baik pahala orang-orang yang beramal" (Ali Imran 135-136)


Selepas menerima wahyu itu, Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam bersama para sahabat keluar mencari pemuda itu. Ditemuinya pemuda itu berada di antara dua batu besar dalam keadaan lemah dengan mata yang bengkak kerana terlalu banyak menangis. Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam mendatangi pemuda itu dan membersihkan debu-debu yang melekat di kepalanya sambil berkata :


"Aku ingin memberi khabar gembira kepadamu bahawa engkau kini telah dibebaskan Allah daripada api neraka".


Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam kemudian berpaling kepada para sahabatnya yang menyertai baginda seraya bersabda : "Beginilah hendaknya kalian menyertai dosa-dosa yang kalian perbuat, seperti yang dilakukan pemuda ini".

BERTAUBATLAH WAHAI MANUSIA YANG BERIMAN !

ArinaMilikDia

Mayat-mayat !!

Salam semua :)

Ceria - ceria kanlah diri anda itu seindah angin siang ni haha =P

Ni saya nak cerita ni sal mayat ???? ah! mayat haha ni hanya cerita reka CikArina sahaja haha . malam tadi saya duduk siapkan homework lah kan tetibe dengar anak sedara riuh semacam tengok . Dok jengahlah dorang tengah buat apa rupanya tengah main mayat2 aisshhh!! budak2 ni kan buat terkujat orang je . Tu lah budak2 pengaruh Tv sudahkan ??? poning kepala !!! TingTonGG!!!~[lalatpusing2] .




Ah! ni budak2 yang main angkat2 mayat ni ???


Ah! Siapa2 yang ada anak tu AWASILAH ANAK ANDA! ketika meraka sedang tengok Tv kerana Tv juga lah dapat mempengaruhi minda anak2 anda :P sekian terima kasih .
[ayatmintaperhatian! haha:P]



ArinaMilikDia

Friday, 23 March 2012

MEH lah TENGOK AKU !!!


Salam semua :)

Baru hari ni blog ni bernafas dengan entri ni haha terok betol lah Tuan dia ni hehe
ni saya nak duduk , berdiri sambil menaip post ni haha *suka hatiku lah nak menaip dengan cara apa pun# Sudahlah tu ni nak cita ni ah! nampak tak gambar Tv kat atas , mesti orang dok fikir tv rosaklah , tv baru lah pe2 lah kan . Sebenarnya ni nak cerita kisah kesian ni *mintak simpati orang :P hehe erm seminggu nikan minggu persekolahan jadi sibuk memanjang sampaikan saya langsung tak tengok Tv ni , sentuh pun tidak kesianlah dia tu . haha pernah lah juga time tu nak exam wah! betul2 study stadok lah kan sampai sebulan tak tengok Tv haha jangan tanya akulah pasal dunia masa tu memang tak tahu langsung lah kalau jiran sebelah rumah terbakar aisshh!! memang tak tahu lah haha terukkan ~ wink~ malu :P

Tapi , tadi tetibe je aku nak tengok Tv mungkin dia dah panggil aku , wahai arina tengok lah aku - tengoklah aku * haha tu saya rasa belas kasihan dan tengok apa yang best kat Tv tu haha .
Tv pun ada perasaan kurang di berikan tumpuan ??? kakakahh~
bila banyak sangat tengok Tv tahu dia meradang cukuplah wahai manusia aku penat tetibe switch off , sekian terima kasih haha :P





ArinaMilikDia


Tuesday, 20 March 2012

Night


p/s :: semoga esok lebih baik dari harini :)

Sunday, 18 March 2012

ESOK DAH SEKOLAH !!!


Hari ni last cuti erm ada siapa2 nak bagi holiday tak esok? hehe erm takpe lah cuti bulan 5&6 ada lagi .
Wuawua !!! esok mula azam baru nak study gila2 exam dah nak dekat ... esok nak sekolah satu apa pun tak prepared haha malas toi kan xpew akan ku kiris sifat jahanam itu ! esok nak jadi budak baik kat sekolah yeahhh!!! Aku budak baik ! hehe
rindu kat kengkawan dan cikgu2 LOVE YOU TEACHERS <3
hehe sahaja nak bodek cikgu nak markah lebih dalam exam kikiki :P

* HARAP ESOK LEBIH BAIK DARI HARI NI*

Shawl City la weh :)


Cik ShawlCity

klik banner :)



Cara Pemakaian Shawl Diandra (2)
cutting : Half Moon SHape

1. Pakai Inner Neck Size S / XS atau mana2 inner kesukaan anda
2. Pakaikan shawl di atas kepala dan pastikan sama panjang dan sematkan keronsang di bawah leher. Pastikan anda selesa
3. Lilitkan bahagian kanan kn pin kan dengan jarum peniti atau keronsang yg comel
4. Sematkan jarum peniti atau keronsang comel (gambar) agar kedudukan shawl tak berubah
5. Silangkan bahagian kiri ke bahu dan sematkan dengan keronsang . SIAP!
6. Pandangan sisi.
7. Pandangan Belakang, Shawl nampak seperti bertingkat, Cantik bila berjalan =)




Saturday, 17 March 2012

Kaulah Pelengkap Hidupku

Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia
Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia :88:

:h:AWK SY SYG AWK:n:

First Giveaway By Lala and Husna


Tag BLOG NICE!

klik banner info selanjutnya :)

Friday, 16 March 2012

Don't Be Sad & Cry

Di hati kaulah puteri

di hati kau kucintai
kau amat aku sanjungi
di hati ku tetap menanti
di hati kan kupastikan
kau menjadi milikku hakiki



Ooooo



Seindah
malam cinta kita
hatiku bertanya
terpendam kian lama
inginku luahkannya



Korus



Di hati kaulah puteri
di hati kau kucintai
kau amat aku sanjungi
di hati ku tetap menanti
di hati kan kupastKANi kau menjadi
milikku hakiki



Makin ku dekati
ku selami
dan dirimu kasih
bagaikan yang kuimpikan
makin ku fahami
ku sayangi
tiada lain
kan menjadi ganti
pasti



Makin ku dekati
ku selami
dan dirimu kasih
bagaikan yang kuimpikan
makin ku fahami
ku sayangi
tiada lain
kan menjadi ganti
pasti



Bridge;



di hati ku tetap menanti
di hati kan kupastikan kau menjadi milikku hakiki
kaulah puteri..
kauku cintai
kaulah dihati

* LAGU NI SI DIA SUKA DENGAR , AKU INGIN BERTANYA KEPADANYA SIAPA PUTERI DIHATI DIA ? ERM AKU KE?? KALAU AKU KENAPA DIA TAK NAK MENGAKU PUTERI ITU AKU ... ERM ADAKAH DIA MILIK AKU UNTUK SELAMANYA ? AKU KELIRU
YA ALLAH YA TUHANKU BERIKAN LAH AKU PETUNJUK DAN JALAN YANG LURUS AKU SAYANG DIA KERANA MU YA ALLAH KAU TELAH TEMUKAN AKU DENGAN DIA . JIKA AKU BUKAN MILIK DIA KENAPA KAU TEMUKAN AKU DENGAN DIA ? UJIANMU TERLALU BERAT BAGIKU YA ALLAH KUATKAN LAH AKU YA ALLAH , PERMUDAHKAN LAH URUSANKU DI DUNIA NI :)

1st Giveaway By Six e'Craft


klik banner info selanjutnya :)


7PETALA CINTA arinamilikdia



Pengarah : Azhari Mohd Zain

Syarikat Penerbit : Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.
Bahasa : Bahasa Melayu
kategori : Filem Cereka
Genre : Cinta
Tarikh Tayangan : 15 Mac 2012
Durasi : 80 min
Audio : Dolby
Format : 35mm

Sinopsis:



Kisah mengenai cinta sesama manusia, cinta diantara seorang lelaki dan perempuan, cinta diantara seorang Islam dengan agamanya, cinta diantara seorang ayah dan anaknya, cinta diantara guru dan pelajarnya. Sebuah filem mengenai 7 PETALA CINTA. ATTAR, seorang yang berada dalam kejahilan sehinggalah bertemu dengan ABY IKHWAN, seorang guru di Madrasah Qalbun Salim yang telah mengajar Attar mengenai Islam. Dalam diam, Attar menyimpan perasaaan terhadap SAIDATUL NAFISA namun dia redha apabila Saidatul Nafisa bertunang dengan HAMKA.



Saidatul Nafisa dan Hamka disatukan didalam satu ikatan pertunangan dan akan dikahwinkan sebaik sahaja Hamka pulang daripada menuntut ilmu di Tanah Arab. Ditakdirkan, malapetaka berlaku dan Hamka dikatakan telah meninggal dunia. Saidatul Nafisa meneruskan hidupnya dengan tabah namun Aby Ikhwan, ayah kepada Saidatul Nafisa mahu anaknya itu cepat – cepat mendirikan rumah tangga supaya sinar kebahagian dapat kembali kepada Saidatul Nafisa. HILMA AQILA, adik kepada Hamka juga menuntut di tempat yang sama dengan Saidatul Nafisa.



Hubungan diantara Hilma Aqila dan Saidatul Nafisa seperti adik beradik. Semenjak kematian Hamka, keluarga Saidatul Nafisa menjaga Hilma Aqila seperti anak sendiri. NIDA, seorang wanita yang dipaksa menjadi pelacur oleh ahli keluarganya sendiri telah bertemu dengan Attar dan terdetik rasa suka di hati Nida. Attar cuba untuk membawa Nida kembali ke jalan yang benar, namun Nida mempunyai niat lain terhadap Attar. Ditakdirkan, jodoh Saidatul Nafisa adalah dengan Attar namun pelbagai halangan datang menghalang hubungan mereka. Dapatkah Saidatul Nafisa dan Attar bersatu? Apakah niat Nida?

*Awk saya teringin nak tengok wayang dengan awk tapi takpe selepas ujian dan rintangan yang kita hadapi ni selesai awak bawak saya gi tengok wayang ea . Miss u damn much :)

Segmen aku,dia dan kamu by memey janie


Klik banner di atas untuk info selanjutnya sebelum 1 April 2012

GA Pre Loved Items By Old Books


Info selanjutnya kilk banner diatas
sebelum 1.4.2012

CONTEST AKU SUKA MAKAN COKLAT


Salam Semua Salam Satu Malaysia :)

Hari Jumaat Hari yang mulia sangat tu kena hepi jekan hehe , Tadi , saya round2 blog sapa entah baru nak berkenalan dia join contest AKU SUKA MAKAN COKLAT bila saya tengok wOw! ni best ni sebab saya suka makan coklat , sebab apa saya suka makan coklat tak taw lah memang dari kecik suka makan coklat maybe dia manis . haha erm banyaklah kenangan yang saya gan coklat ni , kenangan masa kecik = makan coklat
mesti comot haha ini mak saya yang cita sebab saya dah lupa zaman kecik haha sampai dahi2 pun ada coklat , bila dah besar dah taw malu , makan coklat cover2 cun hehe siap bawak sapu tangan lagi . Kenangan dah besar ni bnyak lah juga lagi2 dapat coklat dari orang yang tersayang hepi sangat pula tu masa hari jadi haha hepi gilew aku dapat coklat haha macam dunia ana yang punya !!! hehe kenangan manis sama cam manisnya coklat ni first time date gan buah hati bila dah sampai kat shopping complex dia tanya " Awak nak apa ? saya belikan, Coklat nak ?'' Aik! takkan nak tolak coklat tu terpaksa lh anggung2 malu haha poyonya masa tu . kalo geleng kang tak dapat . wawawa ! kang nangis guling2hentak2 haha . Ini kenangan sekarang [ni belum terjadilah] harap ia manjadi la kenangan dapat coklat dari blog wah! bestnya tak dapat di lupakan !!! Kenangan masa tua pula haha saya tak dapat bayangkan lagi mesti lagi sweet !!! mummmyyy !!! ARINA NAK COKLAT !!!
* Disebabkan suka makan coklat dan sehubungan dengan coklat saya belajar buat kek coklat haha gila betol aku ni ! haha masa date saya bawak kek coklat untuk si dia , dia kata sedapp! yahooo hepi berkat memang suka coklat haha :) SAYA NAK COKLAT !!! TOLONG BERI SAYA COKLAT FREE !!!


SIAPA NAK JOIN CONTEST NI KLIK BANNER DI ATAS :)
TARIKH TUTUP : 28.03.2012


































































Thursday, 15 March 2012

PETANG OH PETANG


Santapan keluarga saya petang cam ni :)

AKU TETAP AKU


MegaGiveAway By Penmerah.com


banner format21 400x198 banner format2


klik banner untuk info selanjutnya :)

Blog Awesome [tag]

Wednesday, 14 March 2012

Random Giveaway by Nabila Said


ingin join ? klik banner untuk info selanjutnya :)
tarikh exp : hujung bulan 3 [maybe ?]

List Sponsor Giveaway Ini :

e) Alisa

Mega Giveaway by Farain


Ingin info selanjutnya untuk join ?
klik banner di atas :)

Saturday, 10 March 2012

Jom jadi geng Kami Blogger Malaysia!


SAYA BERASAL DARI JOHOR, DARUL TA'ZIM
klik banner info selanjutnya :)

Awesome Blog !
http://ceritakuaienrosman.blogspot.com/
http://syerateli.blogspot.com/
http://budakkecikmembebel.blogspot.com/
http://fadzlimazlan95.blogspot.com/
http://nurhafizahpija.blogspot.com/

Segmen: Blog Review by Nurul Amanina




korang nak tahu lebih lanjut sila sila klik banner diatas . Sekian terima kasih

Tagged saya :::



KENDURI KAWIN

Salam Ceria Semua

Dah start cuti sekolah nikan banyak betul kenduri kawin & banyak juga keluarkan duit haha ,,,
saya rasa bulan ni paling banyak orang buat kenduri kawin lahi-lagi tarikh 10-11/3 special sangat ke tarikh tu ? kad jemputan pun puluh-puluh kami sekeluarga dapat ... nak pergi yang mana satu pun tak tau . sudah buat keputusan yang mana penting je pergi haha yang lain mintak maaf lain kali tandang haha asyik keluar masuk bank jelah cucuk duit gi kenduri kawin haha
Lagi-lagi cuti mseti nak rest gan family kan ...

Baju pun banyak nak kena basuh haha malas betoi ! haha xpe sekala sekali jadi maid kat rumah ni ,,, hari sekolah haram nak sentuh bab2 karja rumah ni coz kerja sekolah dah melambak ... haha rasa cam nak jadi zaman kanak2 pulax xde nak pikir tu semua kalau pergi majlis kawin tulah budak paling heboh suka tengok pengantin coz cantik ! haha balik rumah main kawin2 tulah saya masa zaman kekanak haha jangan ketawa sesungguhnya anda pun pernah melakukan sedemikian hahaha ! haha

SELAMAT PERGI OMAH ORANG KAWIN !!!! haha

CUTI DAH START !!!

Salam ceria semua biggrin

Cuti Sekolah dah bermula !!!! Bergembira lah kita dengan HOMEWORK yang terhidang enak untuk disentap! haha apa punya ayat ini ??? hahaha sukanya kita .
tak suka mana pun sebenarnya hehe duduk rumah buat kerja sekolah , study-study exam makin terasa bahangnya haha
:m: Bestnya kalau dapat cuti jauh-jauh & lama-lamakan haha takpe pas abis sekolah kita merantau satu dunia ,,, cehwah ayat! yek2 cam jadi je . haha kalau Tuhan mengizinkan comfirm lah jadi punya ! tak percaya ??? tunggu ......
impian ni taw ~ blurrrr ! tak payah layan status di atas ia akan menganggu permikiran anda ! haha

SELAMAT BERCUTI !!!! :62:

Friday, 9 March 2012

Pesanan Meh ! SEBAR-SEBARKAN :)


Salam semua , salam ukhwah & salam kasih sayang :)


Setiap orang adalah unik dan mempunyai kelebihan serta kekurangan yang tertentu. Tiada ada manusia yang sempurna kecuali Rasulullah SAW kerana baginda telah ditentukan maksum manakala selebihnya tidak terkecuali daripada sifat lemah, buruk, hina, sakit dan bermacam-macam lagi.

Kita tidak perlu berasa susah hati lantaran gemuk, tidak menarik, terlalu rendah malah cacat. Memang ALLAH SWT menjadikan manusia pelbagai rupa dan gaya. Disitulah berkuasanya ALLAH. DIA berhak dan mampu berbuat apa saja mengikut kehendakNYA. Kita memang tidak mempunyai pilihan untuk mempersoal itu ini, mempertikai itu dan ini. Biar bagaimana pun keadaan kita, kita tetap unik dan tanpa kita alam ini tidak menarik.

Kita mungkin berasa rendah diri melihat kekurangan-kekurangan yang ada pada diri tetapi anggaplah ianya sebagai satu kelebihan. Jika kita sangka kita buruk, ia satu kelebihan kerana ianya tidak ada pada orang yang cantik. Kecantikan tidak selalunya membawa keuntungan. Kadang-kadang kecantikan itu memusnahkan.

Orang cantik akan merasa fobia menjadi buruk. Setiap kedutan di wajah akan dirawat dan setiap kedutan begitu menyusahkan baginya. Saat menjadi buruk pasti tiba, bagaimanakah perasaan si cantik menghadapi hari tua mereka???

Kadang-kadang seekor semut diberikan sayap oleh ALLAH supaya dia boleh terbang dan menerjah api. Kadang-kadang seseorang manusia itu diberikan kecantikan supaya dengan kecantikan itu dia boleh berbuat sebanyak-banyak kemungkaran untuk diberikan balasan setimpal di akhirat.

Penghuni neraka kebanyakkannya wanita sebagaimana disabdakan Rasulullah SAW : Wanita itu tentu yang cantik tetapi gagal untuk memahami untuk apa kecantikan itu diberikan ALLAH kepadanya. Dan wanita itu juga tidak terkecuali yang buruk kerana ia berterusan mempertikaikan kerja-kerja ALLAH.

Siapakah wanita penghuni syurga itu, barangkali yang cantik dan dia sentiasa faham kecantikan itu ukuran manusia. Cantik pada pandangan ALLAH adalah ketaatannya terhadap semua perintah dan larangan ALLAH.

Wahai orang cantik, orang buruk, orang rendah, orang cacat dll, semuanya itu hanyalah ukuran manusia. Hargai diri anda kerana kerana kewujudan anda membuktikan kekuasaan ALLAH!

Tuesday, 6 March 2012

CARA REMOVE TIMELINE D'FACEBOOK

Salam semua ah ! korang dah boring kan dengan timeline uh erm sama laqh gan saya ...
Ah!! cara membuangnya ??? saya pun tak tahu macam mana tapi saya tahu cara bagaimana remove timeline uh ... buang gan pindahkan lain kan tol tak hehe :P nampaknya dah sabar-sabar dah empunya yang baca blog ni sorry k,, kita bagi link je biar orang mahir bagi settle okay :)


Baca Basmalallah Taw ! hehe takut2 tak menjadi sudah ikut step by step okay , bubay :)









SEGMEN :: REVIEW BLOG, MERAMAIKAN FOLLOWER


SALAM SATU MALAYSIA SEMUA :)


Ah ! siapa yg berminat click dekat banner tu utk maklumat selanjutnya..
bertindak segera sebelum tarikh kiamat ! hahah :P

Tag ::





Sunday, 4 March 2012

MINGGU YG PENUH DENGAN AKTIVITI D'SEKOLAH


Salam semua :)

How to get straight A ???
hahaha that's right not laught2 okay ! hehe
penaip macam nak kena spray nyamuk . hehe jangan ea ! gurau saja
kalau nak straight A belajarlah kan study hard .
tapi,
saya ada masalah
erggghh!!! taklah serius sangat
erm just saya ni jenis orang tak pandai nak bagikan masa
susah ini orangkan
enjoy je senang dan tahu haha
erm minggu ni saya belajar dua sahaja hari , seterusnya dah sibukkan diri dalam acara dekat sekolah , blik-balik mesti penatkan mood study dh kurang , malam nak study dah ngantuk ,, Payah !
erm itu saya sedang memikirkan jalan penyelesaiannya ???
apa perlu saya buat ni ??? dilema sudah * haha
okay tak apa akan saya usahakan untuk jadi belajar cemerlang
usahakan tangga kejayaan

okay ! Good Luck untuk saya sendiri haha:)


Saturday, 3 March 2012

STUDY + FACEBOOK + TWiTTER + BLOG = result 10A+++++


Salam :) HAI :)




Today i'm study with Tutor Tv SPM !!!
channel 603 ASTRO TUTOR TV
I want everthing to nice in mylife

How to get ???

STUDY ! STUDY ! AND STUDY !

YEAHHH!!! YOU CAN SUCCESS !!!
EHHH!!! NO!! NOT YOU BUT ME !!!
HHAHAHAHA

TAMAT SUDAH RIWAYAT STATUS BY :

www.cikarinasukataip.blogspot.com
SEKIAN , TERIMA KASIH DAUN KELADI

IS SLEEP GOOD OR BAD ???


Salam Semua ☆ Salam Satu Malaysia :)

Apa mengena gambar uh ??? Takot tak ??? cuba bayangkan anda tengah tidur ingatkan bantal peluk rupanya makhluk asing planet 999 haha seramkan ! Okay balik kepada niat . haha erm korang sukakan tidur kan ? siapa tak suka tidur tipu lah g klinik buat medical check-up kikiki . Korang rasa tidur ni mendatangkan kebaikan ke keburukan ? sebenarnya 2dua ada .

Kebaikannya ::

Tubuh badan kita sendiri . Kita sebagai manusia ada tubuh badankan ? dan kita diberikan amanah untuk jaga tubuh badan kita . Jaga macam mana ? dengan jaga kesihatan tubuh badan kitalah kan . salah satunya kita mestilah tidur dengan secukupnya sekurang-kurangnya 6/8 jam sehari . Betul tak?
Ah ! barulah kita bertenaga nak menjalani kehidupan seharian :)

Keburukannya ::

Ada keburukan ke ??? Jom baca lagi >>>>>
Saya tahu bebeno korang mesti suka tidur petang kan? Yang sedang bekerja pun suka jugak kan kan kan tidur petang kan. Baik mengaku.. takpa, saya tahu..kelas/kerja habis lewat petang..balik balik terus campak beg bammm! tidur berdesap desup. Ceh dah macam bunyi kereta kat highway je desap desup mentang-mentanglah rumah dekat dengan jalan raya hakhak
saya pun seorang yang pernah berpengalaman sedemikian hahaha kantOi !!! haha
kadang-kadang solat zuhur dulu baru tidur pastu masuk asar bangun jap sambung balik . Paling teruk aku langgar je semua waktu tu haha tapi , tu dulu sekarang saya dah bertaubat dah ...
Sumpah cu ! dah takut nak tidur petang takut-takut jadi macam gambar kat atas uh ergggghh! serammm cu ... hehe korang nak tahu tak waktu-waktu yang dilarang sama sekali untuk tidur ??? ;


1. KHURUQ :
Tidur antara waktu Dhuha s.d Dhuhur
Khuruq kurang baik bagi kesehatan tubuh karena dapat menimbulkan penyakit maag, tipes dan lemah jantung. Disamping itu Khuruq juga menimbulkan sifat MALAS dan menjauhkan rezeki.

2. KHULUQ :
Tidur antara waktu setelah Dhuhur s.d menjelang Ashar.
Khuluq baik untuk kesehatan, karena dapat mengistirahatkan tubuh terutama syaraf disaat puncak stres tertinggi. Khuluq jg dpt menggantikan wktu tidur yang hilang karna ibadah mlm.
Setelah mandi, badan akan terasa segar. Rasulullah terkadang melakukan Khuluq.

3. HUMUQ :
Tidur antara waktu Ashar - Maghrib.
Sangat buruk utk kesihatan krn dapat melemahkan kekebalan tubuh dan menimbulkan gangguan syaraf.
Humuq dapat menimbulkan mudah lupa, pikun, depresan bahkan gila.
Bila melakukan Humuq, stelah bngun, badan akan lemas, mengantuk berat & terasa pusing, bila dimandikan malah akan tambah lemas dan "nggreges-nggreges"

Ah ! sekarang dah tahukan ? so, start now ! changes your life *** benda ni pun saya tahu dari hamba ALLAH ni dia yang bagitaw siasat-siasat sah! MEMANG BETUL PERNAH TERJADI !!! hahaha serius betul muka aku :P

P/S :: APA YANG DIKATAKAN ADALAH YANG TERBAIK UNTUK ANDA SEMUA **

BUKA MATA LUAS-LUAS ♥




Salam semua :60: Salam satu Malaysia

Lamalah kita tak menaip story dekat blog nikan haha [laugh sedih] T.T
tapi, dengan inisiatif sendiri dapat juga taip dekat blog ni walaupun sibuk
yelah kan tahun ni nak SPM tu yang sibuk memanjang
sekarang dah bulan 3 cepat jekan
ahhhh!!! Takuttt kuasa 10 bluurrr :(
apalagi ! STUDY ! STUDY ! STUDY !


arrow Saya nak yang terbaik untuk result SPM saya nanti supaya senang dan lebih cerang masa depan saya nanti :)
arrow Saya nak bagi yang terbaik untuk FAMILY saya :) tak kan 13 tahun saya menjejaki alam persekolahan sejak umur 6 tahun saya bagi O [telur] oh!!! Tidak :22:
arrow Saya nak jadi orang BERJAYA d'DUNIA & AKHIRAT
arrow Banyak sebenarnya yang saya impikan :)

SAYA TAHU SAYA ORANG SUSAH JADI SAYA NAK MENGUBAH HIDUP SAYA JADI SENANG !!!