✿Pesanan Arina✿
Salam semua , Kalau dah follow bagitau dekat shoutbox ok , senang Arina nak follow balik Tq , syg kamu semua :)

KLIK IKLAN DIATAS UNTUK JOIN/INFO. MANA TAU NASIB EMPUNYA BADAN =D

Wednesday, 30 January 2013

malu ! adakah aku masih kanak2 lagi ? hahai !


Malu ! Malu ! tersangat malu !
dimulakan pagi yang sangat kalang kabut dibuatnya ,
Ceritanya macam nilah semalam hari selasa kan ? ah hari pun dah lupa hahak . Semalamnya Isnin Arina ada praktikal lesen kereta tu . Arina tak tahu why boleh terpisah dengan kawan2 , Arina dengan selalu together dengan kawan aien , nazirah but semalam boleh pula kena pergi sorang2 . Macam biasa lah pukul 8 dah keluar rumah tapi kali ni tidak , 8.15 pagi baru keluar bukan salah Arina ok , salah pengikut penghantar Arina pam minyak sebab ajen Arina dah tunggu Arina dekat situ . pengikut penghantar tak faham ? ok Arina pergi dengan kereta so , yang bawak kereta tu terhengeh2 pasuh umi pula lah nak ikut pasuh nak bawa cucu dia pula tetiba cucu dia tu berak pula dah nak salinkan pampes lah , tulah penyebab huru haranya . ok after je sampai dekat bhp uh ajen tu dah tunggu . !@#$%^&*( sorry , i'm late . mata klip2 . ???? Arina cakap macam tu ke dengan dia ??? hahak . Maaflah post kali ni agak pendek sahaja =)

Bila je sampai biasalah kena cap jari dulu dia dikenali sebagai tamrin ?? ah betul ke ni ?? comfident je panggil tamrin ni ... First ejen tu nama dia Cik Zul dia suruh ikut tamrin dengan seorang lelaki benges siapa entah nama dia Arina tak kenal sangat sebab orangnya kerek sangat . erggg Arina pun macam blurr2 gitu ikut je dia pasuh dia dapat panggilan  telefon lepas tu dia cakap jawa sah2 adik beradik orang endon ni . after cap jari dia suruh cari Cik Zul balik ehhhh apakah ini ? tak faham ! tengah main pasing2 bola ke ?? never mind ikutkan je , malas nak cari Cik Zul tengok sekeliling pun takde , nampak batang hidung dia pun lagikan pasuh terus telefon dia .

Arina : Hello , Cik Zul ? Cik Zul dekat mana , apa ni saya tak faham dia suruh ikut Cik Zul pula ? cik zul dekat mana ? !@#$%^&*().... [bebel2 dengan nada blurr bengong2 gitu]
Cik Zul : ah k2 , awak jumpa saya , saya dekat belakang awak je ni .
Arina : lah .. [muka dah teramat malu dan bengang !tambah terkejut]

Ok Cik Zul suruh tunggu ikut giliran , erggg penat tunggu pokok durian berbuahkan stawberi ! ermmm tengah duduk tunggu tengok gelagat orang yang ada ketawa macam pontianak ada  , gurau2 macam2 lah , teramat boring sebab sorang2 . Arina tengok kiri kanan depan belakang tetiba nampak Ketua pengawas sekolah lama yang kononnya famous sangat ! Hakim Zenal . Famous sangat ke dia tu ? semua ini PoyOOO000ooo! masa tengok dia jalan tu tetiba nampak Shafie Md Zin pula tengok duduk macam pengemis tepi jalan . hahak Arina tengok je dia tenung2 sikit lah then dia perasan pasuh buat monkey face dia tu hahaha Arina panggil dia suruh duduk kerusi sebelah Arina then dia datang adalah juga teman ajak borak2 kalau tak duduk diam macam patung je .

Tetiba pakcik yang kerek jawa tu datang dia cakap " eh meh sini belum tamrinkan ? '' biasanya tamrin sebelum dan selepas buat latihan , ni tetiba je . erm dengan muka slumber yok2 dia tu terus cap jari pasuh dia bagi Arina i/c . Layan jelah kerek hang tu . 


Arina dah tersangat bosan duduk lelama , lah2 bangun buat exercise pinggang dan kaki haha alah yek2 gitu >,< u now tetiba i nampak tiang then tiang tu baru beberapa hari dicat , awak2 semua tahu tak kalau tiang besi yang baru cat dengan cat minyak lepas tu dia mesti ada lelehan cat bila kita pegang cat tu melekat kat jari kita . ah pernah tak ni tengok , alahai hahak .

Ok tengah syok anu benda tu tetiba je Cik zul sergah " Lah peluk tiang pula [sambil ketawakan] " . ergggg malu .. Malu .. !@#$%^&* adakah aku masih kanak2 lagi ? ohhh tidakkk !! masa tu dah tengah hari lah Cik Zul cakap dia tak sempat nak ajar lagisatu ada beberapa orang dah nak balik , aikkk ? takkan Arina datang just duduk menikmati alam sekitar ??? Arina cakap petang tak boleh ke ? cik tu cakap boleh tapi bukan dia ajar . lepas tu dia minta tolong Cik Wan yang ajarkan sementara buat haritu jelah . Arina ok je nasib dengan abg tu okay lah dia lembut orangnya okay lah relax je mati kalau dengan si kerek jawa tu . 

Disaat yang ditunggu2 wah berdebar nervous gabra semua ada . Masa tu ada dua orang dia ajar , Arina dengan ada akak ni nama dia Nurul  . abg tu tanya lah ni korang berdua sapa nama ? Akak tu cakap lah panggil je Nurul . Dengan confident jawab nama Nasuha panggil je Suha . tetiba dia tanya ah apa nama ? Arina jawab Suha .. Suha .. ok first dia ajar akak tu parking , wah ! teror lah akak tu baru belajar dah boleh buat . lepas tu turn Arina pula . Lah ?? dah lah tak pernah bawak , Hohoho lepastu dia tunjuk wah ! kereta ni bergerak lah tak percaya seyh ! hahak . dah round2 dekat litar tu lepastu abg tu suruh belajar parking . hahak terkejut ! baru first time bawak ni dah suruh parking , ah layan . wah ! bestnya dah pandai parking cuma tak ingat step je . hehe takpelah ni baru kali pertama ada 9 jam lagi untuk belajar =)

Masa tu dah petang dalam pukul 4 gitu , tetiba dia bawa Arina dekat jalan keluar , abg tu cakap lah ok kita bawa dekat jalan raya pula . ahhh ?? betul ke ni ?? ke mimpi ? abg tu berenti dekat kedai makan , erm comfirm tipu ni nak acah aku lah tu . haha tetiba dia cakap ah dah bawa . ahhh ??? terkejut Arina , serious ni ?? hahak . arina bawa lah dia tunjukkan stepnya dah beraninya Arina first time bawa kereta dah bawak dekat jalan raya , masa ni akak nurul tu dah takde , tinggal Arina sorang . 

Abg tu tetiba dapat panggilan maybe orang atasan dia dengar2 macam nak jumpa . Dia bagi arahan Arina ikut je lah tetiba dia suruh belok dan parking sebelah kereta kancil yang berdekatan Arina pun belok dan parking , tetiba Arina ternampak depan tu LONGKANG ! wah !!! ni wa takut ! . hahak kerana nervous sangat tetiba Arina terbrek secara mengejut dan ..... kereta tu berhenti seringan dengan bunyi yang mengejutkan Arina tak fikir apa terus paut tangan abg tu hahahak muka abg tu pun dah cuak hehe orang yang dekat kedai makan area2 situ semua keluar tengok ah ! malu2 bengang2 . tetiba ada sorang abg ni cakap ALLAH HUAKBAR ALLAH HUAKABAR ... !! ada orang nak bunuh diri . melekek2 orang dekat situ ketawakan Arina . Pergghhhh ! bengang gila muka dah merah pengalaman tu .

Lepas tu dia abg tu ajak Arina minum kejap . hahah malu .. malu .. apa kena dengan aku ni kenapa lah takut sangat ? relax sudah . Bila nak dah habis minum tu abg pun ajak naik kete balik tapi ada lagi sorang yang dia kena ajar nama dia akak Ain , Arina geram sangat dengan abg ni sebab nama kak nurul dia ingat , nama Kak Ain yang baru kenal ni dia ingat , nama kita dia tak boleh INGAT ! asyik tanya je eh nama siapa tadi ? eh macam nak bagi sepak sikit je . lepastu abg tu ajar Kak ain tu parking semua ok jam pun dah kul 6 petang dan dia hantar Kak ain dengan arina balik .

Ah ! kisah satu hari ni belum habis lagi , ok masa Arina belajar kereta ni family Arina nak hantar anak sedara masuk asrama , kira anak kak long lah . Kan hari isnin ni cuti ganti Thaipusam kan ? kak Long ni ada anak kecik baru 7 bulan gitu tak tahu siapa nak jaga time dia nak bawak kereta tu then dia suruh lah umi yang pegang baby aish ni . Lah nanti Arina nak balik tak siapa nak ambikkan rumah takde orang . Then Kak long cakap dia tunggu dekat Kota , arina dari Bandar Penawar naik bas pergi Kota . Arina cakaplah dengan abg tu suruh hantar dekat tempat bas Bandar Penawar tu tetiba ada bas yang nak jalan . Arina pun cepat2 lah naik abg tu pun dah tinggalkan Arina . Kisahnya di sini Arina salah BAS ! bas tu nak pergi Kuala Lumpur , masak ! bila masa Arina nak pergi KL ni !. 

Arina : pakcik bus pergi kota takde ke ? 
Pakcik : oh itu bus rosak kul 7.30 nanti ada . 
Arina : Kalau pergi Kota naik teksi berapa ?
Pakcik : Wah dik ni dah petang sangat ni , boleh tapi lebih sikit r
Arina : Berapa ?
Pakcik : 50 ingit .
Arina : ah ? [ dalam hati - mampus ini orang ingat aku cop duit ? tunggu aku jadi pengganti Zety Aziz r] takpelah pakcik .

Arina telefon Kak Long dia bebel2 apa entah erggg buat penting kepala je . lah2 Kak long ambik dekat BP ni . Jam dah pukul 6.30 petang . Arina nak port mana ni jadi pengemis kah ? nasib ada penyelamat sebab perut pun dah lapar satu hari tak makan , Marrybrown selamatkan Arina hahak
Erggg ni satu lagi nak makan ni takde , nak makan ni strok habis . Habis Arina nak makan apa ? makan akak cashier tu ? apa pun tak boleh lah Marrybrown ni , hahak lah2 makan nasi ayam yang tak sedap tu tapi habis hahak , Sambil tu duduk lama2 sikit sambil layan Setia hujung Nyawa nasib ada Tv kalau takde mintak surat tulis dekat situ . APAPUN TAK BOLEH . BAGI TUTUPLAH INI MARRYBROWN , SEKIAN TERIMA KASIH . pasuh letak dekat peti cadangan . hahak . Syok2 tengok Tv tu lepastu Kak Long dah sampai pe lagi baliklah .

 Terima kasih semua buatkan satu hari yang sangat paling busuk . adakah aku masih kanak2 lagi ? kanak2 lagi kata pakcik jabatan pendaftaran yang nak buatkan i/c baru Arina haha bulan 8 nanti baru cukup 18 tahun ni masih bawah umur lagi , haha sampai hati pakcik tu . Thanks buatkan satu hari terasa masam bau badan ergggg

Saturday, 26 January 2013

Facebook : Cari Jodoh Muslim Online

Hi semua =)

wahhh !! tengah ' hot ' diperkatakan sekarang ni cari jodoh di fan page facebook ' Cari Jodoh Muslim Online ' . haha ah ! siapa yang pernah pergi fanpage ni ? dah dapat jodoh belum ? haha ciri2 yang anda inginkan cari dekat situ semua ada ,ah pilih2 .

Serious ! jangan main2 tahu ni kisah benar yang pernah Arina dengar , bukan setakat dengar je terjadi depan mata hehe jodoh berjumpa di facebook , kes ni happen dekat anak jiran Arina , kiteorang pangil kak yayang . Dia dapat jodoh di laman muka buku ni , sekarang anak dia dah 3 kau jah . hahak! laki dia punya hencem =) Jodoh Tuhankan sapa leh sangka .=)

So , siapa2 yang single tu ah bagi terjah page ni haha sebelum tu 
bg yg ni Untuk pengiklanan mencari jodoh,MESTILAH berumur 20 TAHUN ke atas.
SILA BERIKAN SEMUA MAKLUMAT BERIKUT (WAJIB)
Nama Penuh:
Agama:
Umur:
Tarikh Lahir:
Berat:
Tinggi
Lokasi Terkini:
Pekerjaan:
Status:
FB Link Address:
Intro Diri Anda:
Ciri Ciri Pasangan Yang diinginkan:
p/s sila sertakan gambar yang menutup aurat.

#UNTUK MENGIKLANKAN DATA ANDA,SILA IKUTI CARA YG BETUL SEPERTI DI ATAS...SELAMAT MENCUBA

hehe Arina harap semua happy je Arina tak bermaksud apa2 niat Arina murni ohhh nak bagi korang jodoh ni hehe ,, Arina bila ??? haha baca balik dekat atas tu umur 20 tahun ke atas maaf Arina bawah umur hehe =p nak jugak boleh je 

Nama Penuh: Nasuha Arina binti Hj Saleh
Agama: 100% Islam
Umur: kan dah bagitahu 18 tahun hehe
Tarikh Lahir: 06 August 1995 [bagi hadiah tau pd tarikh ni :P]
Berat: entah dah lama tak timbang isipadu meningkat kot last timbang form3
Tinggi : tak pendek tak tinggi
Lokasi Terkini: Kota Tinggi , Johor
Pekerjaan: lepasan SPM
Status: Belum berkahwin dan single yg nak masuk line tu inteview dulu ia host dia Umi Arina =)
FB Link Addresshttp://www.facebook.com/pages/Tatkala-Aku-BInspirasi/166999896765529?ref=hl [tolong like sikit hehe]
Intro Diri Anda: pemalu hehe , pendiam kalau baru kenal dah kenal ambik kau cam nenek2 dah , ceria , suka senyum , dah2 lah tu 
Ciri Ciri Pasangan Yang diinginkan: funny , suka senyum gak , ceria je , caring auwwww 2 macam2 lagi hehe
p/s sila sertakan gambar yang menutup aurat. kata muslim kan ??/


gambar ni In Sya Allah lepas kahwin =)

ah yang tadi tak dok bersabar dekat mana ni ?? mana page dia ??? alah mana ni ?? haha kalau ye pon sabar lah dulu 

ah Sini
|
|
V

TEKAN SINI

Salam Maulidur Rasul Semua =)


Hi semua =)
Arina dan sekeluarga sampaikan salam maulidur rasul dengan ucapan rebutlah peluang disaat ni dengan banyakkan berselawat untuknya agar kita mendapat shafaat darinya =)


Banyak peristiwa penting yang telah dicatatkan oleh sejarah jatuh bangunnya tamadun Islam di dalam bulan Rabiulawal ini dan diantaranya ialah;

1. Kelahiran junjungan besar kita, Muhammad Rasulullah saw. Mengikut sumber-sumber mengatakan bahawa nabi lahir pada 12 Rabiul Awwal tahun gajah bersamaan 23 April 571M. Ini adalah sumber yang masyhur dan menjadi amalan umat Islam di Malaysia mengadakan sambutan Maulidurrasul pada 12 Rabiul Awwal di setiap tahun sehinggalah sekarang. Walau bagaimanapun ada sumber yang lain mengatakan bahawa nabi lahir pada 9 Rabiul Awwal tahun Gajah. Perbezaan pendapat ini akan disentuh lebih lanjut di bahagian Maulidur Rasul.

2. Perlantikan Nabi menjadi Rasul. Dibulan Rabiulawal inilah Nabi saw diangkat menjadi Rasul. Ketika ini Nabi saw berumur 40 tahun. Maka dengan ini bermulah dakwah baginda secara rasmi di Makkah al-Mukarramah.

3. Hijrah Tarikh hijrah adalah tarikh tibanya Rasulullah di Madinah al-Munawwarah pada ketika itu di sebut Yatsrib. Rasulullah sampai di Quba' pada hari Isnin 8 Rabiulawal dan Baginda sampai di Kota Madinah pada hari Jumaat 12 Rabiulawal dan Baginda menunaikan solat Jumaat yang pertama.

4. Peperangan Banyak peperangan yang telah terjadi pada zaman Rasulullah saw diantara tentera Islam dan tentera kuffar. Diantara peperangan yang berlaku di bulan Rabiulawal ialah peperangan Safwan (Badar pertama), Bawat, Zi Amar (Ghatfan), Bani An-Nadhir, Daumatul Jandal dan peperangan Bani Lahyan.

5. Wafatnya junjungan besar kita, Muhammad Rasulullah saw. Rasulullah telah wafat pada hari Isnin 12 Rabiulawal 11H bersamaan 7 Jun 632M. Baginda wafat di rumah isterinya Aisyah ra dan dikebumikan di Madinah al-Munawwarah.

6. Abu Bakar ra. menjadi khalifah Pada hari Rasulullah wafat, para sahabat tidak mahu menangguh urusan pentadbiran kerajaan dan segera membai'ah saidina Abu Bakar ra di Dewan Bani Sa'idah. Ini adalah kerana urusan pentadbiran negara tidak boleh terhenti walau seketika dan ia adalah nadi sesebuah kerajaan. Sebahagian sahabat pula menguruskan pengkebumian jenazah Rasulullah saw yang diketuai oleh Saidina Ali ra Ahli Bait Rasulullah saw.

7. Pembukaan Iraq Tentera Islam yang dipimpin oleh Khalid Ibni Walid ra telah memasuki Iraq dan bermulalah pemerintahan Islam di bumi Iraq di zaman saidina Abu Bakar ra.

8. Pembukaan Baitul Muqaddis Salahuddin al-Ayubi telah memimpin tentera Islam menewaskan tentera Salib dan seterusnya membuka pintu bagi pembukaan Baitul Muqaddis pada tahun 583 H.

9. Kejatuhan Empayar kerajaan Islam Sepanyol Kubu terakhir tentera Islam di Andalusia telah ditumbangkan oleh tentera Sepanyol yang dipimpin oleh Ferdinando dan Isabella pada tahun 897H. Bermulalah kemusnahan tempat-tempat bersejarah warisan umat Islam, masjid-masjid ditukar menjadi gereja dan muzium dan tiada lagi suara azan di negara tersebut.

Tuesday, 22 January 2013

‎10 Perkara Yang Merosakkan Otak

1) Tidak mengambil sarapan pagi.

2) Terlebih makan.

3) Merokok.

4) Mengambil gula berlebihan.

5) Menghidu udara yg tercemar.

6) Tidur dengan menutup muka. (Tidur meniarap @ menekup muka ke bantal)

8) Kurang berimaginasi ttg perkara2 baik & hebat.

9) Jarang berfikir.

10) Jarang membaca Al - Quran.

Credit to : Dr. Farhan Hadi Mohd Taib (Lulusan Perubatan UNIMAS)

Last Pulau LangKawi

Hi Uolls ?
senyum tak perlu kata apa2 =D 
Serious Arina cakap semalam cuaca punya lah baik an ... an ... tetiba harini menangis balik , Arina pun nangis juga ni kesejukan . hehe tadi pagi pun fikir dua tiga kali gak nak mandi ke taknak ... nak mandi ke taknak ... hahai ! 
bila sejuk2 ni kan Arina baru teringat nak post satu entry about last holiday dekat Pulau Langkawi , haha basi2 ! i know thats because that i'm type about the last trip . Baru teringat bila tengok gambar2 dalam camera . 

PL 1
PL 2

Ok masa hari last tu pagi2 lagi dah keluar dan terus pergi IDAMAN SURI ! seriously , tempat ni memang sesuai untuk para wanita nama pun Idaman Suri , barang yang sangat diidamkan oleh para wanita termasuk Arina hahak ! ..


Arina ingat dia macam Plaza bangunan bertingkat2 rupanya macam ni je 


Kalau tengok dalam Mak Arina pun jadi gila kalau boleh bagunan Idaman ni nak bawak balik letak sebelah rumah hahak , awesome ! murah2 barang dia =)


Aishh tak terkata lah kakak pakcik abg makcik , ah terbalik2 dah .


Tarraaaaa ! ni lah hasilnya =)
Memang bestlah semua barang ada prefect ! =) 
desti yang seterusnya sebelum balik sebeb masa tu ferry kul 4 habis je shopping Idaman Suri tu masa tu hampir tengah hari so , banyak masa lagikan tu jalan2 dekat jati  lah yang ada burung helang besar tu ^^


Ah ni lah burung helang yang besar tu ! aikkk susah nak cakap nikmatnya huhuk !



Arina just borong ni je hehe peace (Y) 


Masing2 muka dah penat papai Pulau Langkawi =D

Monday, 21 January 2013

Kenapa Aku ni ?!!

Arina tak tahu lah kenapa dengan diri ni ? walaupun dia selalu menyakitkan hati ni tapi diri ni still nak buat baik dengan dia , sedangkan entah dia ikhlas ke tidak menerima kebaikan kita . tak pe kalau hati dia mengatakan yang sedemikian kita tak boleh nak fikir negatif sangat terhadap orang . 
Terserahlah kepada dia nak terima Arina macam mana . Arina dah terima dia seikhlas hati Arina . Arina tak pernah berdendam kepada sesiapa walaupun tengok macam dendam . macam je ok . Macam Arina dengan kawan Arina walaupun masa dekat sekolah Arina sakit hati sangat dengan dia tapi still sekarang Arina contak dia , walaupun Arina benci macam mana pun dalam hati ni ada sifat sayang lagi lah . Arina lost word . Susah nak luahkan , dia tak perasan ke apa yang Arina rasakan ? ok Arina akui Arina ni seorang yang pendiam susah orang nak tau apa masalah Arina .Cuma orang yang selalu dengan Arina je tahu tapi kadang2 dia pun tak tahu . 

Ok buat baik berpada buat jahat jangan sekali , Arina tahu bila terlebih je buat baik kemungkinan kebaikan kita tu diambil sebagai kesempatan atau peluang . Perkara tu juga pernah dia lakukan terhadap Arina ! Sudahlah , Arina anggap dia positif jelah . Tuhan lebih tahu sesuatu perkara yang kita lakukan tu bermanfaat atau mensia2kan . Ok Arina takkan lelah buat kebaikan kerana mengubat penyakit itu adalah sedekah , sedekah tukan kebaikan =) Arina ganggu hidup dia ke ? kenapa saat Arina nak tinggalkan dia , dia seolah2 sayang untuk melepaskan ???? ok to be postive person . 

Satu lagi kenapa Arina asyik jumpa mamat mangkuk tu je ah !??? 
dahlah buat fitnah tak tentu pasal ishhh kaki nak kaki ??? kaki size 7 atau 38 ni ! 

Arina harap sangat mudahan2 dia berubah dan lebih memahami Arina . Kitakan Kawan =D ok papai awak semua =='

Bila X tengOk Rindu , Bila tengOk Sakit pula hati ni !

Bila tak tengok rindu , bila tengok makin sakit hati ni ! ergggg dah terlebih sabar ni , benda2 yang remeh temeh nilah yang mengugat iman Arina ni . Cakap panjang2 pun tak guna taip entry tekan keyboard kuat2 hempas2 . Arina tak pahamlah, takpelah Tuhan lebih tahu tentang ni 
Perkataan tu je yang Arina mampu . Arina taknak fikir lagi pasal ni . Makin sakit jiwa dibuatnya tapi .... erm tak pelah Tuhan lebih tahu apa yang terbaik untuk Arina tapi Arina just tak tahan je ujian ni cukup kuat bagi Arina =( 
Arina ada tips miliki mental yang baik . Arina taknak benda macam ni buatkan Arina sakit mental dan buatkan mental Arina rosak !

1. Luahkan /kongsi masaalah dengan orang lain

2. Luaskan pergaulan

3. Bertemu semula dengan kawan-kawan lama

4. Libatkan diri dalam aktiviti-aktiviti, persatuan dan kelab 

5. Membaca.Penuhi waktu sebaik-baiknya

6. Berkongsi hobi atau kegemeran dengan keluarga, sanak saudara,jiran dan kawan

7. Jaga kesihatan diri

8. Bersenam selalu

9. Makan makanan yang seimbang dan minum air yang banyak

10. Lakukan aktiviti-aktiviti bersama keluarga.Eratkan ikatan kekeluargaan

11. Bersiar-siar, menonton wayang,makan di luar

12. pastikan diri sentiasa ceria/gembira

13. Berbincang mengenai permasalahan keluarga/isu-isu semasa

14. Bersikap realistik tentang perubahan di dalam pelbagai aspek

Arina harap benda ni dapat berakhir dengan cepat , pedih sangat hati Arina hadapi benda ni semua ." Ya Allah kuatkan lah aku dengan semua ujian kau beri kepadaku , aku mohon Ya Allah kau permudahkan lah urusanku , kau berilah yang terbaik dalam hidupku , Amin "

Setelah beberapa hari

Hi semua  ? apa khabar semua ? sihat ? =D
buat pengetahuan semua harini hari paling bahagia buat Arina sebab baru harini nampak cahaya matahari hahak ? kesian ekkk ? semalam dengan semalamnya tempat Arina asyik hujan je dari pagi sampai malam tak berenti2 . Dekat kota ni pun dah ada orang dipindahkan disebabakan banjir yang melanda . Alhamdulillah tak sangka harini Tuhan izinkan Arina tengok dunia yang cerah ni lagi , kalau tak duduk dalam rumah je dengan kesejukan . Dekat facebook pun ramai anak2 bujang dah macam cacing kepanasan merungut2 tak dapat keluar rumah sebab hujan lebat hahak kesiankan mereka .

Harini baju2 yang lembab tu dah kering semula dan boleh dipakai balik . =) syukur sangat ni . Harini juga dapat taip post ni and puslished =) sekian terima kasih =) papai semua =) kenyit mata sikit hehe

Friday, 18 January 2013

Yeahh dapat Jogging ==


Kasut jogging pun dah ready ^^ ehcehh tunjuk kasut pula

Alhamdulillah dapat juga jogging petang ni hahak ! tengok cuaca tadi macam nak hujan , awan mendung angin mendayu2 , tapi sedap juga jogging time macam ni walaupun berpeluh still ketiak berangin huhu uh best sangat dapat jog harini esok comfirm tak dpaat nak jog lagi sebab esok comfirm bangun lambat sebab ada hal sikit . banyaknya sebab ? apa kena dengan bangun lambat dengan ada hal ? yelah esok pagi ada hal so , kena tidur yang secukupnya hahak! apa lah anak dara sekarang ni =,.=



okay abaikan pic budak gedik dekat atas tu huahua~ lepas jogging tadi umie suruh pergi kedai beli gam uhu nak tampal apa entah , pergilah kedai . Wah ! sedap ketiak dapat angin lagi banyak press moto lagi laju sekarang dah rempit sejak2 peristiwa tu.. lah yang tu ... on way nak balik tu tetiba je nampak pelangi . =) Lepastu ada budak kecik tu tunjuk2 pelangi tu pasuh mak dia " Kau jangan tunjuk pelangi tu nanti kudung kang tagan tu !" hahak lawak seyh !


ok dah papai tu je nak bebel harap2 lepas ni dapat nak jog lagi =D kalau ada En.Sepet kan best =( 

Thursday, 17 January 2013

Full time relax ^^

Hi semua ! sambil lambai tangan mata kelip2 nampak sopan gitu hahak !
Petang ni Arina nak jogging sebenarnya tapi , sempat ke ni ? jam sekarang 6.30 pm hahak rasa2nya macam nak esok je , kali ni just jogging dalam rumah jelah huahua~ sebenarnya sempat je al-maklumlah peminat setia hujung nyawa hahak . Bestkan cerita tu ish ! si zain ni asyik nak marah2 Ersalina ni hahak aishh lagi2 Hadi macam nak kena kaki jekan hahak alah takutnya makbpak Zain nanti tahu pasal dorang (beria2 bercerita) . hahak biasa main twitt2 tapi sekarang twitt pun dah kenapa entah , nampak macam busy jekan ? 

Arina takde planning apa2 pun duduk rumah jadi orang gaji boss Madam Umie bayar gaji time tengah hari makanan dah terhidang di atas meja makan , hahak duduk rumah sambil online time ada mood je selebihnya menghabiskan masa tengok future husband dalam Tv sambil lambai tangan muka tunjuk teruja bagai pasuh cakap hi abg ! you look hemsem harini . 
hahak ! 1 2 3 tukar nasib dah habis show dia kalau ada saya nak Sarimah tukar I jadi princess and ada putera katak yang hensem , tak nak katak , nak yang katak dah bertukar jadi manusia dah takde sumpahan tu .

hahak ! apa yang Arina merepek ni ? 

Serious ! petang2 macam ni sedap minum milo je cicah biskut or roti , lagi2 makcik2 yang tengah bergosip bawah pokok same with my mum and jiran , hahak !
Arina planning next month Arina nak kerja . hahak tapi , tak tahu nak kerja apa ? my mum tu macam tak kasik je , tau tak anak dia ni dah boring sangat , dia bilang suruh belajar jahit buat baju peplum2 bagai tu hahak ! peplum pun peplum lah mak ^^

Next week birthday my new friend , apa present yang sesuai nak belikan ni , hoho bajet takde lagi insyAllah masa terdekat ni ada lah rezeki masuk sikit tapi , benda apa yang sweet ni , hahak ! 

Arina dapat tawaran UNITAR tapi , tak accept pun sebab Arina taknak . Lepas result SPM keluar Arina nak masuk USIM ceng....ceng...ceng ... hehe apapun wish me luck ok =)


Ok done ! Assalamulaikum semua , papai
Published Cik Arina

Segmen Top Up by Blogger Emas Putih


Segmen Top Up by  Blogger Emas Putih

Hi semua Arina join segmen ni jom join sekaki setangan =)
klik banner yang cute tu =)

Tarikh Tamat
30 hb Januari 2013 , Rabu Jam 11.59 Malam

Hadiah
Top Up RM5x10 blogger yang bertuah
(Jika melebihi 200 peserta, topup akan bertambah kepada 20 X RM5Top Up)

Sambil bersegmen, sambil peluang menang top up. Hehe Sambil tambah follower.
Selamat Bersegmen :)



Giveaway NewYear 2013 JiwarOsak

giveaway jiwarosak dot com

Review Blog : Bingkisan Wardah

Hi semua ?
Kali ni siapa pula yang Arina nak review ni =)
Ok Arina nak review blog kak Nisa ni 

Bingkisan Wardah Aneesa

Ok apa yang special dekat blog kak nisa ni ?
kak nisa ni baru je nak bermanja2 dalam blog ni 
kak ni ada bisness tau 

AL-QURAN DIGITAL (Model I-FURQAN)

Ah boleh lah pm dekat kak nisa ni =) 
no comment lah kalau nak lebih details ah jom terjah blog kak nisa ni =)

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu


Photobucket

Arina join , meh klik banner kalau nak join =)
segmen nieh hanya untuk satu bulan till 15 Februari 2013. .so jangan padam entry sebelum itu :)

Monday, 14 January 2013

Review Blog : Perdu Cinta

Hi Semua =) 

Tetiba Arina rasa macam nak review blog lagi sekali hehe 
Blog siapa nak review pula ni Cik Arina kononnya hehe nickname huahau~ 
Arina nak review blog PERDU CINTA
Blog siapa tu ? 
ah ! tak kenal kan ?
meh Cik Arina nak kenal =)
Sis ni adalah pengomen terhebat di blog Arina ni , setiap kali Arina update mesti dia comment bagi Arina nasihat yang berguna sangat =)
buktinya


Ah ! cuba tengok yang Arina highlight kan tu warna kuning tu thanks sis sudi baca dan bagi komen =)

Siapa sis tu ? 

Arina just tau nama dia Jua Azura je =)
Sis ni banyak simpan secret ia ? hehe

Apa nama blog dia ?
PERDU CINTA lah hehe

PeRdU cINta

Taraa !! comel tak header sis ni ? comel kan . alah comel ... comel ... style jambu gitu hehe.
Apa yang Arina tertarik dalam blog sis ni ? banyak story2 yang beri kita semangat lagisatu bab2 sweet2 ni hehe
salah satunya post tajuk

,,.,,keKaSih kiTa SaMa,,.,,



Suatu hari ,,malam setelah selesai majlis ijab dan qabul,,(“,^) sepasang suami isteri yang sangat bahagia berbual mesra..


Suami : Assalammualaikum sayang..terima kasih kerana sudi menjadi isteri abang..abang ini insan yang banyak kekurangan..


Isteri : saya juga nak ucapkan terima kasih kerana abang sudi terima saya seadanya....


Suami : Sayang,tidak manis rasanya kalau abang terus berahsia..


Isteri : (diam membisu hanya mendengar..sambil merenung manja ke arah syurganya..)


Suami : dengan hati yang jujur dan ikhlas abang mahu beritahu sayang bahawa di dalam hati abang telah ada DIA sebelum sayang dan abang akan terus menyayangi,, mencintai DIA lebih daripada sayang malah lebih-lebih lagi daripada abang sayang pada diri abang sendiri..


Isteri : ( masih lagi mendiamkan diri..tetapi tersenyum sopan memandang suami yang berbicara lembut disisinya..)


Suami : sayang tak marah abang?sayang tak cemburu?tak sedih?ini malam pernikahan kita tapi abang memberitahu sesuatu yang boeh membuat sayang rasa terluka dan teraniaya..(dalam debaran suami menanti reaksi isterinya)


Isteri : tiada sedikit pun rasa yang tidak menyenangkan dalam hati saya setelah abang berterus terang..kerana saya redha..(redha dan tawakal sifat terpuji),,,.abang,,kini abang adalah syurga saya..saya juga berlapang dada mahu memberitahu abang satu rahsia..sebenarnya...hati saya telah DIA miliki sebelum abang..saya juga seperti abang sanggup meninggalkan apa yang saya suka dan sayang kerana DIA..tidak terkecuali abang juga akan saya lepaskan seandainya abang menghalang hubungan saya dan DIA..maafkan saya abang..


Suami : (mata suami berkaca seperti hendak menitiskan air mata namun senyuman dibibirnya semakin melebar) abang bersyukur dan faham sayang..abang redha..abang sangat gembira..(sambil tersenyum,,suami membelai tangan isteri tercinta)..


Isteri : abang boleh terima saya dan DIA?(Ya Allah aku bersyukur Kau beri aku seorang imam yang soleh detik hatinya)


Suami : sepenuh jiwa raga tanpa ragu sayang..(setelah beberapa minit berlalu),,,


Suami & Isteri : adakah DIA yang kita maksudkan ALLAH sayang?(mereka serentak bertanya antara satu sama lain)mereka tersenyun bersama sambil mengangguk sedikit tanda memberi jawapan pasti..mereka sangat bersyukur kerana Allah mereka bersatu dan biarlah kerana Allah juga mereka berpisah..mereka menadah tangan berdoa moga keimanan ini kekal hingga hujung nyawa..amin..

ah jom banyak lagi dekat blog sis ni 

Budak 14 tahun minta perhatian kepada seseorang kekasih


hahak ! amboi tajuk bukan main . 

FACT ! :: 

perempuan miang pada umur 14 tahun
lelaki miang pada umur 17-18 tahun

Ok sebenarnya Arina nak sambung story yang semalam tu , cerita dia tak habis lagi , cerita yang mana ? alahai yang pergi rumah majlis kawin tu deret rumah tu , ah ! tak baca lah tu hehe . Masa dekat majlis tu Arina datang je tetiba mata ni fokus tepat dekat atas meja . Benda apa ? hahak apa lagi favorite Arina Marshmallo mello salut coklat ! , serious mulanya nak makan nasi tetiba nampak tu apa lagi terus terjah meja tu , ambik punyalah tamak , budak kecik yang makan dekat situ semua mulut dia comot2 penuh coklat alahai comelnya macam nak je makan macam tu hahak !



Takdelah Arina nak makan macam ni hahak !

Lepas tolong2 rewang angkat pingat mangkuk atas meja tu , Arina lari kejap pergi pergi tempat meja ambil makanan , dekat situ ada ex boy huhuk , kan Arina ada cakap Arina borak dengan dia lama sangat . Nak tahu apa kiteorang borak sangat tu ? hehe kiteorang just borak lah nak sambung belajar dekat mana , nak ambik cos apa , macam orang dah bertahun2 tak jumpa hahak .

Tetiba dia ada tanya " Kenapa kau putus dgn kaiya ? " . Arina serba salah nak cakap , malu juga masa tu tetiba dia tanya pasal peribadi ni huahau~ Arina pun cakaplah " Entah masa tukan korang nak SPM , dia kan budak pandai mestilah kena fokus ". " Yekew ? dia cakap dgn aku , dia dah bosan dgn kau ? . Dalam hati nampak sangat kau yang curang kaiya . Takpelah asal kau bahagia sekarang . Arina cakap lah " lah yekew ? dia cakap dgn kau macam tu ? asal dia bosan dgn aku ? yelah aku tahu aku tak setaraf nak berkawan dengan dia " . masing2 dia diam tetiba dia bersuara " salah kau kot dia kata dia bosan dgn kau sebab kau tu asyik salah hantar msg je , tu dia bosan asal kau asyik salah hantar msg je ? " hahak ! erggg memang berdekah dalam hati . " alah aku tahu kau salah msg sebab kau nak perhatiankan ? nak bermanja2 kan ? aku pernah buat juga lah masa dulu dgn awek aku haha. " Arina still diam je , dalam hati dah berdekah2 ,sebab apa berdekah ? rupanya dia sentap gan msg yang Arina saja hantar tu . lagisatu Arina ketawa sebab ishh ! kelakarnya waktu tu Arina tak matang lagi masa tu , tetiba shy sendiri huhuk !

Kalaulah masa tu boleh diundurkan balik pasti tak akan jadi benda ni hahak !  So , bagi Arina betullah faktar tu perempuan miang umur 14 tahun , hahak ! bila ingatkan balik tahap miang Arina masatu memang high , apalah nak jadi , sekarang ni alhamdulillah kurang sikit ,  tambah lagi bila dah tukar sekolah , bila nak mengatal sikit mula lah kawan " Ah ! nak JM lah tu hahak ! JM is JUAL MINYAK hahak pelik2 je kan . 


U jangan mengatal ok ! hehe apa dah *

Buat adik2 yang nak baru naik tu berhati2 lah dengan miang anda hehe ishh malunya Arina dengan zaman budak2 ni . sekarang dah besar ke ? besar lah jugak dah 81 tahun hehe

Aku kehilangan pacar tercinta kerana salahkukini jadi pengajaran kepada semua mendengarcewek bilang cinta mahunya setia beri perhatian penuh kepadanyacowok kalau syg jangan cuba curang pada hukum cinta :p

Review Followers #400

ok Arina nak review satu blog ni sebab dia dah jadi followers Arina yang ke - 400 .
Terima Kasih sebab follow Arina dengan seikhlas hati =)
Thanks juga kepada semua yang dah follow Arina =)
Ah siapa follower ke - 400 tu ? 

jeng .. jeng .. jeng ..



Ah header milik siapa ni ? angkat tangan yang bukan ? hehe
Header ni milik Deno nama sebenar dia Dayang norhidayah aka deno
umur 23 years old pangkat akak saya ni hehe
SLE (Systemic Lupus Erythematosus) Lupus Nephritis ClassIV patient since 1999, still on CAPD (peritoneal dialysis)and still on medicine ^_^

ah sis ni pandai buat doodle tengok bawah ni sis ni lukis pakai pensil

Ah yang ni dah bertukar lawa kan ?


Siapa berminat boleh lah contak dia
Hubungi deno di facebook *Dayang Denountuk segala urusan tempahan doodle.. atau email : pinky_deeno@yahoo.com

JOm pergi blog sis ni =)
kalau ikhlas follow dia sekali =)

Tekan Sini

Terima kasih sebab sudi follow blog Arina =)

GA | 2013


Due date, 28 Feb 2013 - Khamis.
 Pemenang berdasarkan :-

6 cabutan bertuah
Makne nye ada 6 hadiah...

** Senangkan.. Kalo nak adiah ni jom join GA yang tak seberapa ni..
Just nak cari kenanlan.. Hope kite bleh jadi kawan ye..
Selamat berjaya.. 

klik banner kalau nak join jom join

http://fitrahfatihah.blogspot.com/
http://www.santaihomestay.com/