✿Pesanan Arina✿
Salam semua , Kalau dah follow bagitau dekat shoutbox ok , senang Arina nak follow balik Tq , syg kamu semua :)

KLIK IKLAN DIATAS UNTUK JOIN/INFO. MANA TAU NASIB EMPUNYA BADAN =D

Friday, 31 January 2014

MJ2014

Assalamualaikum 

Assalamualaikum

Assalamualaikum

Alhamdulillah .. Allahuakbar .. MasyaAllah .. Lailahaillallah ..
Alhamdulillah Allah masih beri kita nikmat untuk meneruskan kehidupan sementara ini dengan sebaik baiknya . Dah bersedia belum untuk hadapi MATI ? dah cukup belum amalannya ? Allahuakbar mudahan kita diberikan petunjuk kejalan yang benar . Amin Ya Rob ..  

Lama juga Arina tak berblog ni adalah juga dalam 5 bulan . hehe kakak abang adik beradik apa khabar semua ? sihat tak ? mudahan semua dipermudahakan urusan ia . Amin . 5 bulan tu tengok macam lama tapi sekejap jekan . Ah terlupa pula kan SELAMAT TAHUN BARU CINA semua . sedaplah kan semua dapat cuti dapat luangkan masa seisi keluarga . Arina pun happy Jiddan(sangat) ni . Almaklum hampir sebulan masuk penjara . Ah penjara ?

Awal bulan januari Arina dapat tawaran sambung belajar . Kan Arina dah cakap kalau ada niat baik , InsyaAllah Allah permudahkan . Tahun lepas banyak dah pengalaman pahit manis Arina , belajar erti bekerja sendiri , cari duit sendiri . Label [kenanganTakbolehdilupakan] hehe . Arina dapat sambung belajar dekat Maahad Johor . Dia macam form 6 tapi dia setahun je (2 semester) biasakan form 6 dua tahun . Nama exam pun lain STAM biasakan STPM jadi , mulai tahun depan STAM dan STPM adalah setaraf . Pemimpin kitakan suka benda yang adil lagi saksama . 

Nilah kali pertama Arina duduk di asrama . Sedih juga bila tinggalkan umi tersayang sorang sorang, tulah ujiannya bila berpisahan . Apa nak taip lagi ni ? lupa dah terkesima tengok MAHARAJA LAWAK MEGA ni ..almaklum dekat JB dekat jugak tempat belaja . Teruskan teruskan . hehe Pengalaman sebulan dekat sana ? 

Suatu pagi yang dingin , satu aspuri bangun lambat sampaikan Qiyamullail terlajak , tahu tahu dah pukul 5.30 pagi . Kelam kabut keadaan asrama tu . Pergi je surau , ada seorang ustaz ni dah tunggu , dia cakap pagi pagi yang indah sangat cuacanya ni , cara sesuai untuk kita jaga kesihatan badan , saya ada tips untuk buang toksin dalam badan , lepas ni semua beratur bergegas berjalan kaki tanpa kasut ke Masjid sebelah (MasjidSultanAbuBakar) jangan ada yang bawa kasut ea. Yang perempuan semua buat tak tahu tetiba ustaz cakap yang perempuan pun sama ia , kita solat subuh berjemaah dekat Masjid .  Dengan jalan bertar-nya kena jalan kaki tak pakai kasut , uh memang buang toksin pagi pagi . Banyak lagi pengalaman pengalaman kawan kena histeria lah . aspuri tada air lah . anjing berkeliaran kata anjing tu baik jaga tempat barakah ni, almaklum maahad ni bangunan lama juga dan banyak ulamak ulamak dilahirkan .

Rasa macam nak taip lagi , tapi takpelah lain kali arina taip lagi ia , insyaAllah doakan jelah Arina dapat luangkan masa nak mengupdate ni , insyaAllah kalau tada apa apa , Arina update tentang MEMANAH ok . =) assalamualaikum bertemu kali di lain hari . Jangan lupa perbaiki amalan dan selalu dekat dengan Allah .. Assalamualaikum semua =)