✿Pesanan Arina✿
Salam semua , Kalau dah follow bagitau dekat shoutbox ok , senang Arina nak follow balik Tq , syg kamu semua :)

KLIK IKLAN DIATAS UNTUK JOIN/INFO. MANA TAU NASIB EMPUNYA BADAN =D

Wednesday, 1 July 2015

manisnya bulanmu



Assalamualaikum semua =)
Alhamdulillah kita pun sudah berada di bulan ramadhan kira-kira pun hampir lagi seminggu kita menyambutnya lepastu raya . Amboi raya je ye ingatnya . Arina tengok semua dah shopping sakan untuk menyambut hari raya ni.Yang bandar sanggup ke kampung untuk shopping murah murahkan dan sebaliknya yang kampung pergi ke bandar hehe macam Arina kena pergi ke kota . Aishh semua dah ada tema warna memasing kan . Tahun ni Arina tema .... ermmm suprise lah nanti InsyaAllah Arina update lagi ea . 

Lama Arina tak update blog ni macam sunyi jekan , ramai juga rakan yang tanya Arina dah lama update blog kenapa ? erggg garu garu kepala , busy cikit ler cik kak cik bang . Jadual kat Madrasah tu padat lagi lagi ni tengah musim syafawi quran hadis dan mutolaah . Alhamdulillah macam mana yang dirancangkan dua minggu peperiksaan tu berjalan dengan lancar , seminggu puasa yang pertama tu exam MUET . Jadi , rasa begitu cepat je kan masa berlalu . 

Ibadah sunat sunah alhamdulillah dapat dilakukan, tiap malam kami semua akan pergi masjid berdekatkan Masjid Sultan Abu Bakar ler jadi himpunan teraweh sama sama disitu lepas berbuka puasa dan solat magrib . Wah ! rasa seronok sangat berjalan beramai ramai dengan kawan solat sesama.Rasa nikmat sangat bebaloi sangat berada dibulan ramadhan ni . Rasa sayang pula nak tinggalkan bulan ramadhan lepas ni dapat lagi tak nak makan ramai2 satu dulang , teraweh sesama . lepas ni semua dah buat haluan masing2 .

Rindu keluarga tu jangan dikata , kalau boleh nak tepek je genggang telefon dekat telinga ni hehe . Mudahan bulan ramadhan kali ni dapat diawali sehingga diakhiri dengan bermakna , Jangan lupa rebut malam2 yang indah (Malam Lailatul qadar) . banyak fadhilatnya tu .

Bulan mulia macam juga saudara kita kat palestin tu kena boom dengan israel , kesian mereka semua ,takpe semua tu dah terlulis didalam al-quran , insyaAllah percaya islam akan memang juga akhirnya nanti

Sebelum Sahur Solat Tahajud dulu
Lepas Sahur terus Tadarus jangan lupa solat subuh
Ni tak lepas sahur Terus Tidur lepas solat subuh
credit : UAI
#Diari 2014#











Rindunya nak iftar macam dulu T_T balik teraweh je.. balun moreh lagi , lepastu selfie luar dorm . Allahuakbar rindu sangat2 kenangan yang pernah kita cipta . 
P109 2014 TERBAIK ! 
sayang korang until jannah ..
ukhwah fillah abadan abada 
sayang korang kerana Allah <3

Last Seen On February

Assalamualaikum semua .

Apa khabar semua ? 

alhamdulillah ada juga masa nak blogging ni . kalau tak memang busy memanjang je kerjanya kalah perdana menteri . Alhamdulillah cik sihat walafiat . makin bertambah tembam adalah . Cepat je masa berlalu ea sekarang dah tahun 2015 . umur Arina pun hampir nak cecah 20 an dah ni . tua dah kan . sekarang Arina busy sikit al maklum dah jadi cikgu sementara dekat tadika,  sementara tunggu result upu kan . cari lah duit sikit . in sha Allah lepas ni jadi cikgu betul2 then bukak madrasah sendiri . homemade * hihi

typing...



typing...


typing...



Lama dah tak blogging ni asyik typing je ea . hihi 

aik rasa kaku lah taip keyboard ni ... jari dh keras ni ...

HAHA !

Dari awal typing sebenarnya nak ucapkan " RAMADHAN KAREEM " "ALLAHU AKRAM " selamat menunaikan ibadah berpuasa dan salam iftar dari cik .

Lagu asal: Kun Anta (Humood Alkhudher | حمود الخضر)
Ya RamadhanHadirmu menjengah syahdu
Pada hati yang menunggu
Sebening rindu
Kau sirami taman Menyegarkan iman
Diri yang ketandusan
Mekar bak bungaan
Kala Ramadhan menjelma Bersyukurlah kita
Kerna bulan mulia
Ada rahmat padanya
Kala ada keampunan
Ada kebebasan
Dari azabNya
Jangan persiakan
Ayuh bersama raikannya
Puasa tarbiahDidik nafsu dan kawal lidah
Kalam madah zikrullah
Memuji allah
Malamnya ibadahDengan jiwa yang mujahadah
Pasrah dan berserah
Kepada Allah
Ramadhan berlaluBila sampai waktu
Mungkinkah aku
Bertemu denganmu
Ramadhan ku rinduDi ruangan waktu
Mungkinkah aku
Bertemu denganmu


Sekian Sahaja , next update Tatkala Aku B'Inspirasi