✿Pesanan Arina✿
Salam semua , Kalau dah follow bagitau dekat shoutbox ok , senang Arina nak follow balik Tq , syg kamu semua :)

KLIK IKLAN DIATAS UNTUK JOIN/INFO. MANA TAU NASIB EMPUNYA BADAN =D

Sunday, 19 May 2013

KAJIAN SAINTIS: PERASAAN CINTA DARI RENUNGAN

LONDON – Menurut sekumpulan saintis, perasaan cinta akan datang jika seseorang lelaki memandang wanita yang diminatinya selama 8.2 saat, lapor sebuah akhbar semalam.
Sekumpulan penyelidik menyatakan jika seorang lelaki merenung wanita hanya selama empat saat, ia menunjukkan lelaki itu tidak menyukai orang yang direnunginya itu.
Kajian itu dilakukan terhadap 115 pelajar di mana beberapa kamera tersembunyi mengesan pergerakan mereka sewaktu berbual dengan pelakon dan aktres.
Mereka kemudian diminta memberikan penilaian terhadap daya tarikan pasangan masing-masing.
Namun, pelajar wanita lebih berasa bimbang untuk menarik perhatian yang tidak dikehendaki kerana risiko enggan hamil dan menjadi ibu tunggal.
Kajian itu disiarkan dalam jurnal Archives of Sexual Behavior. – Agensi

Monday, 13 May 2013

First Day

Hi semua =)

Wah ! lamanya Arina tak update blog ni , rindu meh . rindu . okay dah seminggu dah arina bekerja , so far okay . First day je dah ada kawan yang sama2 masuk . Mula lakan perempuan bila baru kenal mesti ada je nak tanya , nama siapa , duduk mana . Masuk je gate jumpalah seorang akak ni dia pun first day masa tu nama kak ruby , lepas berapa minit datang lagi sorang kak ila namanya dia QA Enginering lepasan U lah , wah bestnya kan . Lepas kenal tu kenal lagi dengan kak Yati , ada lagi sorang dia baru habis belaja kedak Matrik , Arina sorang je paling Youth kat situ lepasan SPM hahakk mesti pelikkan ??

Memasing tanya kenapa tak sambung belaja ? almaklum belum tiba masanya arina nak sambung belajar , Tuhan lebih tahu perjalanan hidup Arina , So kay lah . Banyak sangat pengalaman selama seminggu ni , ramai kawan bak melayu tulen sampai yang celop kahkahahh.

Dekat situ banyak foreign dari Nepal , Vietnam , Philipine , dorang semua baik2 tapi , jangan baik sangat kang ada dia pijak kepala kita , ingat sikit dia tumpang je kat negara kita ni hahahk tak mau cakap lebih2 lah .


Gambar hujung belah kanan tu yang tudung masuk dalam tu Kak Ruby sebelah tu Kak Ila . Gambar bawahnya tu pakai baju hitam Kak Yati sebelahnya tak ingat pula namanya .

Dalam seminggu tu macam2 terjadi malu cik nak cakap Tuhan dengan kak Yati je tahu . Satu haritu nak tamrin asik tak boleh malu cik orang dekat situ tengok je hahak . Baju koyaklah ah macam2 :p

Arina dekat situ masih nak berjinak2 lah speaking bi sebab segelintir foreign kat situ tak paham bahasa melayu . Terasa perubahannya bila cakap mesti ada ma .. ma .. contohnya : wait ahh , i mau pegi toilet , please take over ma , i risau ma ini barang jam . hahak macam tulah ayatnya . 

Next time Arina cerita lagi kay . Dorang semua best sangat macam2 kerenah . Berangan jadi barangan . Okay salam =)