✿Pesanan Arina✿
Salam semua , Kalau dah follow bagitau dekat shoutbox ok , senang Arina nak follow balik Tq , syg kamu semua :)

KLIK IKLAN DIATAS UNTUK JOIN/INFO. MANA TAU NASIB EMPUNYA BADAN =D

Sunday, 28 October 2012

✿ Take Care ✿

Wednesday, 24 October 2012

QWERTYUIOP

Salam semua . 

Harini Arina nak bagitau dekat semua raya dah Aidiladha dah nak dekat , lagi beberapa hari je lagikan ? ... Harini juga last paper untuk exam SMA (SijilMenengahAgama) . Mesti orang fikir exam apa tukan ?? Ni exam bagi yang bersekolah menengah agama . Biasanya sekolah2 yang status dia belajar arab . Korang mesti terfikir dan nak tanya pandai cakap arab ke budak ni ? hahaha ni yang malu ni nak cakap . Arina just tahu bahasa arab dalam exam je bila nak bertutur dengan orang maaf ea , jangan lah tanya sebab ilmu yang ada tak cukup lagi , dalam pencarian . hahaha sebab arina pun start form4 sekolah dekat situ . Abang arina yang cukup pintar dan bijaksana sangat menghantarku sekolah itu ! Arina first masuk situ ish seriuos lah macam orang tonggong ! hahaha 

Sistem pembelajaran dekat sekolah tu ishhh ! amat berbezalah sangat arina terpaksa berdikari sendiri . Hari2 fikir dan renungkan masa depan betul ke aku ni ?. buku2 yang dijadikan panduan belajar semuanya tulisan arab dan tiada baris . First arina masuk tetiba seorang kawan ni suruh arina bariskan , dalam hati mati aku kalau salah baris ni , alah tak susah mana pun , dengar perkataan yang ustaz/ustazah tu sebut ah bariskan . simple and easy . Belajar arab ni sama macam kita belajar english . Tapi , lagi best bahasa arab kot ? haha ikut korang lah .Apa yang arina belajar nanti arina cerita ok kalau ada masa . erm ramai orang tanya ada masa depan ke sekolah arab tu ? lepas habis sekolah pergi sambung belajar kat mana ? Mesir jadi Ustaz/Ustazah ??? . heyyy !! kampung2 sekalian tak semestinya bidang tu je ang kena hadap , tak juga sebab ada dua aliran lagi akedemik dan arab . So, kalau arab kantoi leh cover akedemik .  Tapi , kedua2nya amat penting .

Biasanya bila dah habis sekolah kadang2 ada juga yang belok ke arah akedemik , dua2 pun boleh , maksudnya masa depan cerahlah . semua leh jadi guru , pensyarah bahasa , ikutlah berminat untuk jadi apa , sijil arab dia amat laku di mana2 sahaja . Sijil paling tinggi iaitu STAM ( SijilTinggiAgamaMalaysia) biasanya mereka2 akan ambil STAM ni di MAAHAD. tujuan arina pun ikut pada ketentuan Tuhan . Tujuan abg arina masukan situ maybe dia nak cabar adik dia kot sebab abg arina dia masa dekat sekolah tak ambil pun course medic lepas dah habis sekolah dia kerja cari duit bukan untuk kawin tapi , untuk sambung belajar ambil medic dan akhirnya dah jadi doktor perubatan elektronik. Arina akan sedaya upaya ikut macam tu , kalau niat murni takde siapa nak halang yang penting usaha ! hehehe 

Kemana ada kemahuan di situlah ada jalan . Yang penting ada minat dan bersemangat untuk
memajukan diri

Arina update blog ni nak story dekat semua orang yang sudi baca blog arina ni thanks tau * hehe kawan2 arina semua dah graduate , ah ! jeles bah arina punya lama lagi 1 November 2012 . Rindu dekat sekolah lama kalau arina still sekolah situ yeahhh ! dah graduate . Tapi , bila fikir menggunakan akal dan hati [abis selama ni guna apa ? wuawuawa] sayang nak tinggalkan zaman persekolahan ni ,rasa macam nak sekolah rendah balik ! haha lepas je exam SPM mulakan hidup baru dengan berdikari . InsyAllah Tuhan tahu apa yang terbaik untuk hambanya .


Mereka semua nampak happy =) hohoho~
moOd :: bestnya kalau aku join setangan dan sekaki huhuhu
kan ada arina kat sini =P


Amboi !
ni semua kawan2 arina rindu dengan dorang !
yang perempuan tu nama dia NUR SHAFIQAH AINI ABD SAMAD dan yang lelaki tu MOHD FADZLI MAZLAN
[bini pertama sebab dia lahir bulan JANUARI]
hahaha -joke-


Lagi sweet minat dengan mamat ni ! hahaha ni dua2 kawan dari sekolah rendah lagi memang tak pisah sebab dari sekolah rendah darjah satu sampai form3 still satu kelas tapi , Tuhan kehendak yang lain dan antara kami arina terpaksa berpisah dengan dorang T_T sedih tau :'( , yang lelaki tu tahukan yang perempuan tu nama dia NOOF FAZLIENA
ok ni bini kedua sebab faz lahir bulan FEBRUARI
hahaha -joke-


Ah budak ni pun sama dari sekolah rendah berkawan nama dia NUR EFFA DINIE
dia memang suka buat iklan gigi =D 
ni bini ketiga sebab effa lahir bulan MAC 
hahaha -joke-
Bini keempat mana ? haha ontheway* haha mesti best kalau dapat kumpul dengan dorang semua . =) Masing2 ada tujuan hidup , apapun arina doakan semoga dorang semua berjaya di dunia dan akhirat =)

Hari Graduasi arina lambat lagi so , cerita arina pun lambat lagi lah .Hahaha apa2 pun yang sudi membaca ni doakan kejayaan arina  dan mereka2 yang nak ambil SPM tu tau ngeee ~ korang pun arina doakan semoga berjaya di dunia dan akhirat . Senyum2 selalu tau awk  =D



Tiada yang mustahil dalam hidup*



Saturday, 20 October 2012

KAIN PASANG CANTIK GIVEAWAY




SPONSOR BY 




Info selanjutnya clik banner giveaway =)
jom sertai bersama-sama

Tuesday, 16 October 2012












































Mencari ,kesenangan belum tentu tenang , tapi mencari ketenangan , pasti senang! Duit bukan segalanya tapi , segalanya duit!Tetapi ILMU PENGETAHUAN adalah SEGALANYA !=D

























































ssshhh!!bacadalamhati
tuanblogtengahstudy*

Monday, 8 October 2012

No 3



Ketigaamatmembisakan,jgnbiasakndiriandamenjadiygketigadanempat*

Wednesday, 3 October 2012

FRIENDSHIP


What is friendship? What is the meaning of this relationship? We have often sought answers to these questions, yet we have never come up with an adequate answer. This is because this relationship is an amalgamation of beautiful and complex feelings, which may not often be described in words. Defining a relationship is never easy, as there are so many facets to it. However we don't need a bunch of words to make us realize the deep meaning of friendship.
According to George Elliot "Friendship is the inexpressible comfort of feeling safe with a person, having neither to weigh thoughts nor measure words."
This heartwarming expression captures the essence of friendship. When two people share a strong bond of mutual understanding, respect and love it lays the foundation stone for an everlasting friendship. This bond just gets stronger with time; the trust between the two people grows and so does the attachment.
This is the beauty of the relationship and is the essential meaning of friendship.Being friends means being there for each other at all times, whether it's good or bad. A friend needs to be very understanding and give each other the benefit of the doubt. Ideally the meaning of friendship is sharing unconditional love for each other. However this is not an ideal world; therefore some form of expectations are allowed, but that has a limit too. The purpose and meaning of friendship is to make life's burdens lighter for our friends and not make them heavier. The Roman thinker Cicero said "Friendship makes prosperity brighter, while it lightens adversity by sharing its griefs and anxieties."

Searching for the meaning of friendship has always been a burning question. However as soon as we meet our friends all these questions get answered automatically. The answer to what is the meaning of friendship lies within our hearts, because true friendship can only be felt, and not expressed.Something so pure and essential is not always visible to the eye, but is felt by the heart.