✿Pesanan Arina✿
Salam semua , Kalau dah follow bagitau dekat shoutbox ok , senang Arina nak follow balik Tq , syg kamu semua :)

KLIK IKLAN DIATAS UNTUK JOIN/INFO. MANA TAU NASIB EMPUNYA BADAN =D

Wednesday, 27 February 2013

Wanita - KRU

Lagu ni khas untuk Umie Hjh Napisah Bt.Hj Selamat =)
semoga umie panjang umur murah rezeki , ditetapkan imannya dan selalu dilindungiNya 
Amin =)

Di sebalik semua lelaki di dunia
Pastinya didukung seorang wanita
Dia berkorban untuk
Memberi yang mampu 
Demi insan yang disanjung dalam hidup

Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu

Tenangkan hatinya bila resah 
Setia didalam ceria dan gundah 
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita

Senyumannya mampu mengubati pilu
Ketika dunia tak kelihatan indah
Wajahnya yang ayu 
Menenangkan kalbu
Jgn kau hampakan cintanya yang tulus

Itulah dia seperti dia menyelimutmu
Itulah saja balasan diminta
Seorang Wanita



Tuesday, 26 February 2013

Festival Layang-Layang

Hi semua !
Apa khabar ?
ah nilah bila gian nak update blog , kalau boleh dalam satu masa nak post semua story2 yang terpendam ni haha

Wah ! happy sangat alhamdulillah impian nak pergi Festival Layang2 akhirnya dapat juga tapi sayang tak dapat pun nak main layang2 . Pergi dengan sapa ? mestilah dengan FAMILY yang tersayang , haha Arina majuk dengan En.Sepet rasanya dah sebulan merajuk dengan dia ni haha lantak kau lah labu , Sakit pula hati kita kenangkan Si Sepet tu =(

Ah nilah keadaan Jalan raya Bukit Layang2 yang padat ni , semua parking dah penuh dengan kereta , siang tak beberapa sangat bila malam erm tak terkata sesaknya .

Serious tak tipu ramai sangat orang ah ni ambik pic dari pintu masuk , memang sikit tapi , kalau pergi depan pentas dan area2 situ orang beribu , Nama pun Festival Layang2 Antarabangsa  So , mana2 negaralah ada .

Malam2 boleh ke main layang2 ?
ah nampak tak yang bercahaya2 tu ? pada waktu malam pun dorang ada pertandingan layang2 yang cantik dan tahan lama , macam2 bentuk ada lepastu dihiasi lagi dengan layang2 tu ada lampu .
Gerai2 jual makanan , baju,jam semua ada , semua berebut2 mencaari rezeki =)
terharu sangat dapat tengok orang punyalah ramai macam ni ditambah lagi dengan angin yang dingin haha.

Banyak2 benda , benda alah ni yang Arina berminat untuk beli hahak lawak betollah !
*Spechless


Ok kalau waktu siang , macam2 bentuk layang2 diperagakan dan ditayangkan dan diterbangkan haha macam2 lah bentuk orang baju melayu lah , semua adanya kreatif betol ! . Wau pun ada dipertandingkan , aishh macam2 tapi sayang tak dapat nak main layang2 nak lari anak2 nak bagi dia terbang hehe

Tamatlah sudah =) cantikkan ? RM5 ingit je haha murah . 
Oklah sampai di sini sahaja =) lain kali Arina update lagi
Assalamualaikum =)

BR1M 2.0

Alhamdulillah baru2 ni mak saya dapat BR1M 2.0 ni=)
Cehwahhh ! gaya cakap macam Arina pula yang dapat , haha sorry belum cukup umur lagi . 




Mak a.k.a Umie saya dapat RM500 sebab mak saya ada tangungan (sayalah orgnya) maknanya  250 mak saya , 250 lagi saya . hahah tapi kesian kesemuanya mak saya ambik ! haha , sebab  saya belum lagi nak gunakannya =) 

Ramai betul orang masa nak ambik duit ni ,ada satu kes dimana seorang makcik pengsan ketika beratur dan bila hantar ke hospital , doktor sahkan telah meninggal dunia , inalillah , al-fatihah untuk makcik tu .

BR1M 2.0 dah lepas dan terbaru ni BL1M pula Bantuan Lesen 1 Malaysia , penunggang motor yang tidak mempunyai lesen memang digalakkan untuk dapat bantuan ini .

Ini semua adalah cerita terpendam kerana setelah beberapa hari tidak dapat Online =(

Review Blog : Follower #500

Kali ini nak review blog untuk follower Arina yang ke 500 . Nak ucapkan lah terima kasih kerana sudi menjenguk, menyinggah dan menjadi follower Arina . hehe..terima kasih banyak-banyak. Terima kasih pada semua yang sudi menfollow. Saya sayang semua ,mana yang Arina belum follow balik maaf k mungkin ada masa yang panjang Arina follow balik al-maklumlah tengah sibuk dekat jalan raya ni haha 

Selangor - Iqbal Rosly adalah orang yang bertuah mengfollowerkan dirinya untuk menjadi follower yang ke #500 , Terima kasih kerana telah menjadi salah satu followers saya , 

Ceh ! Ayat kau Arina macam seumur hidup tak pernah pergi sekolah =='
Arina excited ni sebab Iqbal ni blog lelaki yang pertama yang Arina review , kalau sebelum ni kebanyakannya semua perempuan . 
Lah rupanya Iqbal ni sebaya je dengan Arina . 

Ni header Iqbal , kreatif tol . 

Terima Kasih sekali lagi sebab dah follow blog Arina yang tak seberapa ni ,
Blog Iqbal ni berlatar belakangkan warna purple2 gitu. Memang simple tapi cantik. Blog yang ringgan, tak banyak widget, ni blog kedua Iqbal So , Jom lah kita bersama2 terjah blog Iqbal ni untuk mengeratkan lagi hubungan silaturrahim sesama blogger =)
Jom singgah blog Iqbal boleh tambah kenalan =) http://iqroze.blogspot.com/ 

Beberapa hari tak taip dah lupa dah cara nak taip macam mana , ayat tonggang langgang =,.=

Have you felt


Have you felt
distance between us
It is increasingly felt
after you know her
I do not believe
could you decide
How wonderful that we love do not want me conclude
You go world in two

Have not you realize that I will have you hurt
You go to your promise that you've rejected

Oh god help me remove the sense of love
I do not even want to be happy even with her

It will not be easy for me to forget everything
I went to her

Have not you realize that I will have you hurt
You go to your promise that you've rejected

Oh god help me remove the sense of love
I do not even want to be happy even with her
(although not with her)

Oh god help me remove the sense of love
I do not even want to be happy even with her

Wednesday, 20 February 2013

Utara Selatan ? Timur Barat ?





Walaupun Hati Ini Sukar untuk memili
Dan Hanya Bergantung Pada TakdirNya
Tetapi !
Itu Bukan Bermakna diri Ini Sudah
Berputus Asa ...
Namun Hati Ini Hanya Mampu BerDoa
Agar DiBerika
Pilihan Yg Sebaik2nya ...

KERANA

Tuhan Tahu Apa Yang Terbaik Untuk Hamba-HambaNya ...


Lebih Baik Cinta Dari Menbenci


Contest teka barang apa



OK..tu je... Selamat mencuba...Ajak rakan rakan yang lain k..

(Pembayang = korang pernah guna)

Arina join tapi Apa benda ni ea haha ? 
kalau nak join klik banner =)

Style


AweSome lah orang kafir zaman sekrang ni =='

Fesyen tudung terbaru yang jelas tidak mengikut syarak. Ia direka bentuk seperti rambut manusia yang beraneka warna. 

Satu lagi idea yang boleh merosakkan kesucian wanita Islam. Jangan terpedaya dengan fesyen sebegini.

P/S: Agak HODOH Kalau Sesiapa Pakai.. Serius! =)


Memang nak sama style eh dengan Pakcik ni hahak 


Apa2 pun pilih lah jalan nak terbaik untuk mendapat redhaannya =)
yang masih belum temu jalan yg benar mudah2an ditunjukkan jalan yang benar , mana yg was2 tu bersihkanlah hati anda , Tuhan yg sebnar adalah Tuhan yang satu Allah SWT .

Tuesday, 19 February 2013

Sehangat Asmara

Hi semua ! kasik senyum sikit ngeee~ =D
Cuaca dekat tempat Arina ni dah dekat seminggu dua agak kurang baik , esok dah start Festival Layang2 Antarabangsa , huahau ! nak pergi juga ni yg nk buat baik dengan En.Sepet ni haha 

Korang semua ada tengok tak cerita SEHANGAT ASMARA ? 
Serious Arina cakap pada mulanya Arina tengok iklan dia macam tak best je citenya . Lepas beberapa hari Shafie Md Zin ni gebang time malam2 , bentang tilam depan Tv sebab nak tengok cerita ni ! haha siap nyanyi lagi lagu Ratuku by Awie & Adira dekat telinga ni , Stop it ! dia memang mengedik .

Ok sakit pula hati kita dia gebang2 , mana tak boleh lepas cerita best2 ni , pecah record tak pernah miss SETIA HUJUNG NYAWA , geram betul dengan Mokk ni ! sejak diaa gebang2 ni curi2 lah masa untuk tengok cerita ni , first time tengok serious tak faham satu apa pun ! ini mok kata best ? tak leh jadi ni ...

Arina layan je sampai episod demi episod , haha malu nak cite dengan mokk , ok lah cerita sweet , Adi putra kalau berlakon memang sweet lagi2 cerita Aku terima Nikahnya , hihokk ! 

Ada budak tu siap download lagi lagu Ratuku lepastu set ringtone haha siapa lagi kalau bukan yang tengah taip ni hhaha ni gara2 mokk lah ni yang perasaan as Zainal Shafie . tuihhh ! ini semua pengaruh Tv haha 

Setiap kali mokk call je first talk mesti " Hi , Kamilia Nasuha ! '' aishhh geli tahu geli ! kalau nak tahu hari2 mokk kena belasah then sekarang baru keluar dari hospital , haha 

bagi siapa yang tak pernah tengok tu better pergi lah tengok selami nya sendiri =)
Kalau rumah korang takde astro mustika HD atau takde langsung astro dekat rumah ah boleh lah tengok dekat sini =)

TEKAN SINI

TANDA TERKENA SIHIR CINTA !

- Tanda disihir : Orang yang dari dulu kita tak suka, tiba-tiba jadi suka sgt dan nak kahwin.. sebelum tidur selalu terbayang dan mimpi indah tentang orang sama berhari-hari..perkahwinan tiba-tiba dibatalkan, tiba-tiba malas melayan suami/isteri..

- Bagaimana disihir : Selalu orang guna minyak dagu..Korek kubur orang mati kemalangan/ mati beranak sulung (bomoh-bomoh selalu update dgn berita dlm newspaper untuk tahu kat mana mayat ditanam), gantung mayat kaki ke atas kepala bawah & nyalakan api di dagu.. keluarlah minyak jadi minyak dagu..

- Selalu minyak dagu dicalit pada mangsa/ baju mangsa/ even baju di jemuran. Juga boleh sihir guna rambut mangsa, baju (especially yg tak berbasuh lagi dan ada peluh), baju dalam, juga guna gambar dari FB (gambar full lagi cepat disihir berbanding gambar separuh)

- Kalau rasa terkena sihir, cuci tempat dicalit (buang physically). Baca ayat2 Quran kat perfume/ air (ia akan jadi syifa') dan gosok tempat tu. Selalu kalau tekan perlahan nadi org disihir, dia akan menjerit. Kalau mangsa x perasan dia disihir, selalu org sekeliling perasan perubahan tingkahlaku. Cepat2 dpt rawatan

- Rawatan:

--> Ayat kursi
--> 3 kul
--> Yunus: 81-82
--> Al-A'raf: 117 - 122
--> Taha: 69
Tiup ke tapak tangan, sapu seluruh badan hingga kaki

- Elak sihir: Jaga solat, jaga akidah, lepas solat jangan bangun dulu hingga habis baca ayat Kursi

- Jangan jumpa bomoh(jumpa pakar perubatan Islam yang sah takpe). Hadis sahih muslim kata siapa jumpa tukang tilik (bomoh) dan bertanyakan soalan, solat tak diterima 40 hari 40 malam

Tanda2 seseorang itu bukan pengamal perubatan Islam :

-Minta nama ibu
-Minta barang/pakaian pesakit
-Minta ayam/binatang nak sembelih
-Baca jampi yang kita tak faham
-Memberikan tangkal
-Dia memakai tangkal
-Suruh tanam 'barang' untuk pendinding rumah
-Dia boleh nampak hingga berapa ekor syaitan/jin pada diri kita

- Sihir pelalau (jadi benci semua lelaki sampai xnak kahwin), Penunduk (nasi kangkang), Sihir tafrik (pemisah suami isteri)..

p/s : Semoga Allah sentiasa lindungi kita semua. Sebarkan !

Monday, 18 February 2013

Jom Belajar Bahasa Arab


* ukhti - kakak / saudara perempuan
* akhi - abang / saudara lelaki
* zauj - suami
* zaujah - isteri 
* assif jiiddan - i'm really sorry
* syukran / afwan - terima kasih / sama-sama
* ukhuwwah Fillah abadan abada - persaudaraan kerana Allah selama-lamanya
* fa'iza 'azamta fatawakkal'alallah - setelah kamu berazam maka bertawakkal lah
* inni akhafullah - sesungguhnya aku takutkan Allah
* mafi qalbi ghairullah - tiada apa di dalam hati selain Allah
* lau samantha - excuse me
* naltaqi ghadan - kita jumpa lagi esok
* ilalliqa' - moga bertemu lagi
* syafakallah - semoga Allah menyembuhkan awak - lelaki )
* syafakillah - semoga Allah menyembuhkan awak - perempuan )
* taffadhol - silakan
* la aadri - saya tak tahu
* ma fi musykilah - tiada masalah
* bitaufiq wannajah - semoga mencapai kejayaan
* jazakallahu khairan kathira - semoga Allah memberi/ menambah kebaikkan yang bnyk kpdamu - lelaki
* jazakillahu khoiran kathira - ( sama seperti di atas ) - perempuan

Rasul Yang Kata - Larangan Jual Beli Buah-Buahan Sebelum Masak

Arina nak share tentang larangan jual beli buah-buahan yang belum masak dari sebuah hadis agar ia bermanfaat untuk semua =) 

SEGMEN : SAYA NAK 'UP'KAN FOLLOWER SAMPAI TAK LALU MAKAN



Sampai tak lalu makan haha jom Arina join =) 
klik banner kalau nak join =)

Arina Tag :: PERDU CINTA

Tarikh tutup 29 Rabiul Akhir 1434H bersamaan 12 MAC 2013.

Sunday, 17 February 2013

Geli Binatang Berbulu

Hi semua ? How are you ? 
hope sentiasa ok cun selalu ea .

Post sebelum ni Arina story pasal coklat kan tu salah satu makan ringan yang Arina paling suka . Sekarang Arina nak story pasal Arina kurang suka . 

Arina geli dan kurang suka binatang berbulu ni haha expecelililili KUCING ! haha Arina bukan takut kucing but Arina geli gila dengan kucing .
Ok fine ! nabi sayang kucing but Arina tak kejam ok dengan kucing tapi kucing tu yang kejam dengan Arina hahaha Arina teringat masa sekolah rendah dulu biasa lah budak kecik lagikan Arina berkawan dengan anak2 jiran , kadang2 pukul 3 dah kuar pergi main , yes ! memang saya aktif masa kecik haha . Masa tu 4 perempuan 4 lelaki  (Arina , Ain , Aja & Alin + Acid , Amka a.k.a Afiq , fahmi , fahim ) , kiteorang main apa ? main sorok2 , lumba lari , lompat tinggi yang tak pernah nak lepas2 haha , bang2 lah apa ke jadahlah haha malu pula nak cerita , semua permainan kiteorang lenjan haha

Alin ada bela kucing tau , dia ni memang obses gila dengan kucing , salah satu nama kucing dia Tempang tapi sedih dia dah takda kena langgar . Ishh2 menangis Alin setiap malam haha . Budak2 laki ni tahu yang Arina ni geli kucing , kalau kucing ada je dekat sebeleh mencecet2 lari pasuh kucing tu kejam pergi kejar Arina apa pasal ! Lu ingat wa takut lu apa ? haha 

Haha ada suatu hari tu dia ambik kucing tu letak belakang badan Arina ni serious ! geli gila . Arina menjerit dan menangis pasuh taknak kawan dengan dorang haha .
 
Ok sampai sekarang Kucing adalah binatang yang paling Arina geli tersangat . Sebab apa ?

  1. Arina tak suka kucing kurap + kudis sebab mengelikan (kalau yang orang bela then , dia bela betul2 , mandikan pasuh tak bau busuk , ok Arina tak geli pun dengan kucing tu kalau sebaliknya maaf dia kategori mengelikan ).
  2. Sebab kucing suka TIKUS . Tikus adalah binatang kedua yang Arina geli tergila2 !
  3. Kucing suka leset2 dengan kaki , Kaki adalah salah satu sintom yang Arina geli selepas leher . ( Jangan sesekali anda berani pegang ini leher kang ada yang menangis ) haha

Cukup lah tu tiga .

Aishhh nak letak pic Tikus pun geli , kalau kucing takpe dia comel , walaupun geli tapi , Arina suka sikit2 terutamanya Kucing Parsi , hohoho


Arina juga terlalu obses mengelikannya lalu Cerita kartun yang Arina tak suka adalah TOM & JERRY ! meyampah tikus je asyik menang ! ergggg . Sebab apa Arina geli Tikus sebab dia mengotor , selekeh spander orang pun dia nak makan , sedap sngat ke ? haha 

Ni adalah senarai seangkatan dengan binatang yang mengelikan Arina sumpah ! geli kalau tengok lama2 haha


1 . Tupai popai diseleman putputtt !

2 . Anak Arnab , mak arnab tak kesah , tapi kesah kalau anak arnab yg baru lahir geli sangat

3 . Anjing of couse lakan geli tengok bila mengong :#

Aishhh kira binatang berbulu ni bikin problem lahkan pada Arina . haha walaupun Arina geli kucing dengan Anjing ni but jangan main2 tau Arina suka tengok kebodohan dorang dalam kartun CATDOG hahaha ! 

Bagi siapa2 yang mengeli macam Arina dan kurang geli tu , hargailah haiwan2 ini semua jangan kejam pada mereka , mereka semua adalah hamba Allah sama seperti kita =)

Korang pun ada jugakkan yang geli binatang ni ? especialy CICAK kan ? kan ? haha tokek ... tokek ... hehe


haha ! dah macam bear dah tengok , oklah komen lah kalau taste anda sama dengan saya haha dan  knp korang tak suka dengannya ? aisshh pelik :# ok lah tata semua , assalamualaikum wbt =D

Saturday, 16 February 2013

Coklat Hidupku

Hi semua =)

Setiap orang mesti ada kegemaran masing2 kan ? termasuklah diri yang taip post ni . Korang  semua suka coklat tak ? Yup ! pasti di antara yang baca post ni sukakan coklat =) Arina sendiri pun peminat No1 coklat . Bestnya lakan kalau satu hari kita duduk dalam satu Istana Coklat hahak macam movie chocolate tu hehe 

Arina seorang yang memilih coklat , buat masa ni hanya 4 jenis coklat sahaja yang yang paling fames dekat tekak Arina ni , yang lain kurang minat sebab ia coklat tiruan dan setangahnya rasa macam coklat masak yang nak buat kek tu .

1 . Coklat Cadbury


Arina memang suka sangat coklat cadbury ni , Arina suka Dairy Milk je , yang mix dengan kacang , kismis , black forest semua tak minat , kalau mix dengan biskut ok cun Arina layan . Tapi , kalau adanya tu terpaksalah telan sebab coklat ,siapa tak tahan =p

2 . coklat ferrero rocher
Nak royak banyak2 pun susah hehe memang dia ternyata sangat sedap 

3 . Coklat Kinder Bueno 


Coklat ni wajib beli setiap bulan haha time ikut umie pergi belanja mesti dalam troli tu ada coklat bueno haha tapi sekarang dah tukar selera tetiba suka sangat dengan KInder Bueno White ! 

Bila tekak disentuhi rasa coklat ini nikmatnya rasa di Paradise Of Cokelatis ! hehe

4 . Coklat Daim

Sejak2 orang balik dari Langkawi je mesti bagi coklat ni , last2 coklat ni dah sebati dengan tekak haha , Masa pergi Langkawi bercuti masa tu , rasa seronok sangat sebeb dapat beli coklat daim ni banyak2 hehe 


huahua ~ kenapa kita suka coklat ? 
sebab coklat sweet manis je =)
boleh release tension ?
boleh dia leh jadi tenang je bila makan coklat

BILA MAKAN COKLAT HATI PUN JADI SWEET MACAM DIA 

haha pe2 je Arina ni , serious Arina suka sangat coklat . Kalau ada siapa2 nak suggest coklat yang paling sedap dekat dunia ni , tinggalkan comment eh Arina nak rasa juga kehebatan dia hahak , ok sampai di sini saja post Arina kali ni .... Cukup2 sudah .... 

papai assalamualaikum <3

Tuesday, 12 February 2013

GONG XI FA CAI

Hi semua =D 
seronok holiday sempena Tahun Baru Cina ni 
Gong Xi Fa Cai bagi mereka yang menyambut =)


mood happy ni . why ? why ?
dapat cuti . hehe bukan ke memang Arina cuti ? . hehe ok cuti daripada duduk di rumah .
Cuaca dekat tempat Arina ni dua tiga hari hujan je , memang susah nak pergi mana2 sebab hujan kekadang lebat , jalan licin , tapi highway tetap jua diminati .
macam mana ni hujan je fastival layang2 minggu depan . rasa rugi kalau tak dapat pergi wuawua~ Arina nak pergi juga festival tu nak main layang2 hehe =D

Cuti ni Arina just jalan2 je tengok wayang ! serious ramai gila orang tengok wayang cina pun tengok , ayohhh dapat ampau gi tengok wayang kah ? Arina tengok HANTU KAK LIMAH 2 - HUSIN , MON DAN JIN PAKAI TUNJIT . hahak best lah juga cite dia lawak sangat . " Eh ni macam laki Vanida Imran? " eh takde dalam kontrak . tu serpehan dialog cerita tu . haha pe2 anda semua pergilah tengok sendiri . 

Tengok wayang malam , saja nak ambik feel malam . 
pagi yang dingin2 gitu pergi jalan2 lagi , jalan2 cuci mata pergi Jusco ( AEON) Tebrau . Lama sangat tak pergi situ so, jalan2 dekat situ sampai kaki penat , cari baju , cari makan , cari buku dekat kedai buku Harris tu , haha cari je tapi tak beli haha beli lah juga apa yang patut , Umi layan je anak dara dan teruna dia , haha Arina ok je abg Arina tu yang kepoh nak ni lah nak tulah hehe


Sebenarnya tak tahu nak cakap apa teruja sangat dapat jalan2 dengan Mum & Abg =)

oktu je puas satu hari jalan2 =) k bubai salam GONG XI FA CAI semua =)