✿Pesanan Arina✿
Salam semua , Kalau dah follow bagitau dekat shoutbox ok , senang Arina nak follow balik Tq , syg kamu semua :)

KLIK IKLAN DIATAS UNTUK JOIN/INFO. MANA TAU NASIB EMPUNYA BADAN =D

Thursday, 25 April 2013

Tonton.Com

BismillahiRahmaniRahim ..

Hey blogger semua . Ish macam lama je tak taip blog ni . almaklum terasa happy je ni . Alhamdulillah Tuhan pinjamkan rasa gembira ni . Ya Allah Ya Allah ... =D

Adalah setengah member dia cakap , dia pening buat account tonton ni , Arina pun terjah lah laman tonton ni , wah ! nampak macam best ada macam2 movie , boleh tengok live kat Tv . Arina pun buatlah account tu , bila first time Arina buat , rasa macam susah , sebab Arina tak check pun dekat email. Beberepa lama tu , Arina buat lagi pakai email yang aktif , sekali boleh bila dah comfirm dekat email , bila nak login asyik ERROR je sebab password dia kena betul2 . 

Contohnya bila kita register , check email comfirm kan , login , username tu letaklah username kita masa register tu then letak password abc123 , done aktif . Bila account dh boleh bukak tukarlah password yang kita selalu pakai , xdelah orang senang nak bukak account kita tu nanti =) 


Best sangat sejak2 setiap hari mesti ada je movie nak tengok lagi2 movie korea , hehe okay sebenarnya lama dah Arina tinggalkan tengok cite2 korea ni , last masa Arina form 1, dulu tak famous sangat korea ni , baru sekarang je . Disebabkan ada movie chinese ni Title dia " LOVE CUTS " kata bestie cite ni best tapi ada sedikit 18sx tapi sedih , boleh leleh air mata ni . Arina gan bestie ni memang memang layan cite korea tapi tak geletis sangatlah gan pelakon2 dy , suka tengok jalan ceritanya.


Perempuan dalam gambar tu ada penyakit kanser payudara , kesianlah dia bekerja sebagai tukang jahit , bila dia sakit semua tugas rumah suami dia buat , anak perempuan dia belaja jahit , anak lelaki dia jaga kedai , kalau tak sebelum ni , suami dia asik nak marah je , suruh isteri berenti keje lah , anak dia yang perempuan tu asik nak suruh dia buat baju kimono , anak lelaki dia suruh ambik gambar suka berahsia jarang nak lepak2 gan dia , bila semua dah tahu penyakit Sissy ni semua belas kasihan . Akhir sekali sissy tu mati . T_T sedih2 . 

Jom tengok kat Tonton.com 
Comments
5 Comments

5 comments:

  1. mmg tiap2hari sye duk dpn laptop bukak tonton.. coz malas nak turun bawah tengok tv.. hehe.. sbb tonton pun blh tgok live tv :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tau xpe sis skang nak tido hadap tonton je xpyh tgok Tv lgi hehe

      Delete
  2. Assalammualaikum adik akak..alololo..maju lagi setapak ye adik..yelah hiburan itu salah satu keperluan..mudah2an setiap apa yg kita dengar,,lihat dan lakukan membawa sedikit pengajaran dan pedoman untuk kita.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam kak, ye kak betultu bila sy tgok cite ni teringat sy pd mkcik sy, tu skang sy brhati2 dri trjadi

      Delete
  3. Assalam arina,mcm mane ye nk tulis artikel mcm awk buat ni..blog dh ada tp x tau nk wt artikel kt ne.. Law ada mse tlg bls ye kt email sy. Emaemma3@gmail.com

    ReplyDelete

Awk tinggalkan lah comment
saia cyg awk kalau awk comment
piece (Yo)~