✿Pesanan Arina✿
Salam semua , Kalau dah follow bagitau dekat shoutbox ok , senang Arina nak follow balik Tq , syg kamu semua :)

KLIK IKLAN DIATAS UNTUK JOIN/INFO. MANA TAU NASIB EMPUNYA BADAN =D

Tuesday, 30 April 2013

Tak Kesah


Setiap orang nak kan keadilan , eh siapa taknak keadilan tu ? 
rugilah siapa yang tak nak tu .
Berbalik kepada kita sendiri lah kenapa orang tak tak berlaku adil dengan kita ? kemungkinan diri kita sendiri pernah tidak berlaku adil terhadap seseorang . 
Tapi , percaya diri sendiri sebab rasanya sifat ketidakadilan tu tak pernah atau jarang dilakukan . So , buat apa nak takut , percaya pada diri sendiri lah . 
Dapat ke tak dapat tu rezeki masing2 , mungkin itu dah takdirnya . 

Eh tak kesah lah .

Yang penting diri kita dilandasan yang betul . Yang buat kerja tak elok semata2 nak pentingkan diri sendiri , suatu hari nanti terima habuannya , kita tak perlu rasa tidak puas hati , biar Tuhan yang balas , anggap je itu satu ujian .
Kalau kita bersikap baik , mesti kita dapat manfaat yang baik . 

Eh tak kesah lah .

Biarlah orang buat kita jangan kita buat orang . Berfikiran terbuka , bila orang meniru gaya kita maknanya kita berjaya menonjolkan diri kita . Buat apa nak tiru2 orang ?
jadi jelah diri sendiri ,
itu lebih baik .
kelebihan dan kekurangan kita , kita terima lah dari situ kita boleh perbaiki diri kita jadi lebih baik =)
Comments
8 Comments

8 comments:

  1. Betul tu Arina. Lebih baik jadi diri sendiri. Be the best version of ourself =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu , tapi , skang ramai dh trikut2 tnpa fikir dosa dn pahala

      Delete
  2. entah kenapa... setuju sangat dengan entry ni...jeng jeng jeng... ^_^ ... nice piece of entry dear... agree 200% and more...

    ReplyDelete
  3. Hihi... entry mengamuk ke?? Hahaha. layan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. not like that lah , pndapat diri je buat org yg nonsense selalu

      Delete

Awk tinggalkan lah comment
saia cyg awk kalau awk comment
piece (Yo)~