✿Pesanan Arina✿
Salam semua , Kalau dah follow bagitau dekat shoutbox ok , senang Arina nak follow balik Tq , syg kamu semua :)

KLIK IKLAN DIATAS UNTUK JOIN/INFO. MANA TAU NASIB EMPUNYA BADAN =D

Friday, 10 February 2012

Saia Dan Kaki Saia

Terima kasih kepada sesiapa yang sudi membacanya ,,, Harap sudilah membacanya sampai habis .

Ni nak cerita ni pasal experience masa cuti 4 hari tu , orang sibuk sambut maulud Nabi & Thaipusam saia sibuk pergi jalanII . hehe . Walaupun cerita ni macam nak basi tapi , belum basi lagi tahu ! hehe . Kaki saia hobi dia suka berjalan menikmati pemberianNya . hehe . saia pergi jalanII dekat JB , tempat pertama Shoping Complex lah kan :)


Tengok dax kecik ni masuk jek shoping complex benda yg dia nmpak dulu kuda bayar
$50 sen ni , kalo , saia kecik lgi mesti join sama lah hehe :)

Tengok jam G-Shock ni melambak kat pasarankan ? saia rasa cm nk beli taw tapi ,
cam kelakar pulax bila saia pakai . murah je kOt $10 Ringit . Original brpuluhII .


Ni Sapa ni ? oh saia x kenal lah so , xpayah cite lah
[penaipninkslaplaju-lajusebenarnya*]
hehe :)

Perut dah lapar ! Donut pn jadi lah hehe Uurrmm ! sedap3 :D .

Dah penat jalanII uh saia and family balik rumah rehatII dulu . Esoknya bangun pagi Umi kejut suruh cepat bangun siapII nak pergi jalanII . " Pergi mana Umi ? '' ''adalah , cepat pergi siap! " saia pun siapII dengan segera . Abg cakap kita nak pergi Gunung Ledang ni , wah! terkejut besar punya ! hehe apa lagi happy semacam lah kan . Nak tahu gunung uh kat mana ah ! ambik alamatnya ni GUNUNG LEDANG , MUAR , JOHOR haha tapi , just mandiII dekat HUTAN LIPUR GUNUNG LEDANG sahaja . Untuk mendaki gunung tu tak kesampaian lagi :) .

Ini edit je xsempat nak take pic signboard selamt dtgnya hehe

Tengok dax kecik tu heboh gn pelampong tu kan
parking kete jauh tu kena jalan kaki nk masuk dlm .

Snap atas dulu :
wah ! cantikan erm teruja tengok tumbuhan hijau ni sejuk hati
memandangnya :)

Ah ! barulah snap yg bawah :
hehe wah ! ramainya org mandi-manda kat sini
seronoknya :)


Tengok org berendam cam sedap je
kaki dh xtahn apalagi turn dlm air lh
Air dia sejuk sangat , ish sonok lah hehe

Dah penat berendam dlm air , time tok tukar baju nak balik
ah ! tengok pic dax kecik ni comey x ?
saia pulax geram dgnnya
[sweet cm gula]

Hari pun semakin senja
Awan berarak pulang utk mberi laluan kpd malm
sungguh indah ciptaan ALLAH SWT :)

Magrib dh masuk waktu so , singgah masjid sembhyg dulu

Next,destinasi seterusnya perut pun dh lapar
kalo dtg muar ni menu wajib kena mkn mestilh '' MEE BANDUNG''
org muar ni pndai buat mee bndung ni memang terasa sedapnya
walaupn hnya warong kami jumpa tp, brpuas hati dpt mkn mee bndung ni
memang Uurrmm lh .

Mee Bandung : $3.00
Teh Limau Ais : $1.00
Dodol : $0.50


Dah habis sudah ceritanya . haha . okay dah penat sudah untuk penaip sekian terima kasih .
sesiapa yang dah pergi tu best kan ?
Malaysia best kan ? so , bersyukurlah jadi warganegara MALAYSIA :)

p/s : Cuti-cuti Malaysia menerokai semesta alam ciptaanNya :) .

No comments:

Post a Comment

Awk tinggalkan lah comment
saia cyg awk kalau awk comment
piece (Yo)~